Obožavamo mekane tradicionalne fritule

Fritule su pravi tradicionalni desert, a svako podneblje ima svoju verziju. Mi vam donosimo jednostavan i provjereno uspješan recept!

Jednostavne, brze za napraviti i što je najbitnije, jako ukusne fritule mnogima su omiljeni slatki zalogaj. Savršeno su dovoljne same za sebe i posute šećerom u prahu, ali mi ih volimo kombinirati sa slatkim umacima, Nutellom, Linoladom, kristal šećerom i cimetom… Mogućnosti su brojne!

Sastojci:

500 g brašna
2 vanilin šećera
1 žličica soli
kora jednog limuna
2 žutanjka
500 ml mlijeka
50 g šećera
1 kocka svježeg kvasca

Priprema:

U malo toplog mlijeka razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i ostavite da se digne. U zdjelu stavite brašno pa odmah dodajte kvasac. Nakon kvasca dodajte vanilin šećer, koricu limuna, sol, dva žumanjka i polako lijevajte toplo mlijeko (ne smije biti prevruće) i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U tavi zagrijte ulje i u vrelo, duboko ulje žličicom stavljajte smjesu. Pecite dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Gotove fritule posipajte šećerom u prahu ili ih poslužite sa slatkim dodatkom po želji.

GastroReceptiObožavamo mekane tradicionalne fritule

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

U Hrvatsku stigao najveći hollywoodski hit: dermatolozi i nutricionisti oduševljeni suplementom koji usporava starenje

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti. Autofagija – usporite process biološkog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram