Nutella je neosporno najpopularniji čoko-lješnjak namaz svijeta – stvorena u Italiji 1960-ih, od tada do danas postala je sinonim za slasticu kojoj ne možemo odoljeti. Njezina klasična receptura na bazi lješnjaka i kakaa odoljela je testu vremena te se pokazala kao pravi višegeneracijski hit, a osim kupovne, znamo raditi i domaću Nutellu – zdraviju, a jednako finu.
No, danas vam ne pričamo o klasici, već vas želimo potaknuti na malo gastronomskog eksperimentiranja. Kako biste se odmakli od onoga na što ste navikli, a opet se apsolutno oduševili bogatstvom okusa, predlažemo vam da od samo dva sastojka napravite bijelu Nutellu iz domaće radinosti!
Ovo je zapravo bijela ganache krema koja će se odlično slagati sa šnitom kruha, ali i snaći u ulozi kreme u brojnim kolačima. Birajte ulogu koju ćete joj dodijeliti – sigurno smo da ćete je u bilo kojoj kombinaciji sa zadovoljstvom pojesti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
DIY bijela Nutella
Sastojci:
- 600 g bijele čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
Postupak pripreme:
Ulijte vrhnje u lonac i dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu. Stavite lonac na laganu vatru i neprestano miješajte kako se čokolada ne bi zapalila. Nakon nekoliko minuta smjesa će lagano zakipjeti. Maknite lonac s vatre, ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ga stavite u hladnjak na nekoliko sati. Nakon toga možete uživati u vlastitoj bijeloj verziji Nutelle.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.