Obožavamo okus pistacija. Iskoristite ih za pripremu kremastog talijanskog semifredda

Desert koji jamči osvježenje.

Tražite spas od ljetnih vrućina, ali vam lubenice još nisu dovoljno slatke, a sladoled vam je pomalo dosadio? Možda biste trebali kušati osvježavajući, rashlađeni semifreddo, najfiniju talijansku poluzaleđenu kremu koja je zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi stekla svjetsku slavu.

Naime, semifreddo je talijanska slastica čije ime u doslovnom prijevodu znači „poluhladan“ i upravo ga ta tekstura poluzaleđenosti čini tako posebnim. Radi se zapravo o svojevrsnom zaleđenom mousseu, jer su baza ovog deserta slatko vrhnje, šećer i jaja. Uz tu osnovu, semifreddo može imati okusa onoliko koliko i sladoledi – bezbroj. Ovisno o tome kakve mu dodatke dodate takvu će boju i okus poprimiti.

Kako nam je jedna od najdražih ljetnih poslastica sladoled od pistacija, sada smo vam odlučili donijeti recept za semifreddo od pistacija, a koji osvaja kremoznošću i bogatstvom okusa. Priprema uopće nije teška, a jedini izazov kod ovog deserta je to da ga morate ostaviti u zamrzivaču da se hladi četiri sata. Mi bismo ga uvijek najradije smazali odmah.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elli/Leivonta,kakkumatkailu (@withchocolatechips)

Semifreddo od pistacija

Sastojci:

  • 1.50 šalica pistacija
  • 1 šalica šećera
  • 6 bjelanjaka
  • 2 šalice vrhnja tučenog (30% masti ), slatkog
  • 0.25 mala žlica ekstrakta badema

Postupak pripreme:

  • Šalicu pistacija dobro izradite u blenderu s 1/2 šalice i dvije žlice šećera. Dodajte ostatak pistacija pa ih kratko miksajte da ostanu krupnije.
  • Bjelanjke istucite u zdjeli električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne stvori nježan snijeg. Postupno dodajte ostatak šećera pa pojačajte brzinu miksera dok ne dobijete čvst i sjajan snijeg.
  • Posebno izmiksajte vrhnje s ekstraktom badema. Snijeg lagano umiješajte u vrhnje, a potom i smjesu s pistacijama.
  • Stavite u posudu, prekrijte i stavite da se zamrzava 4 sata. Poslužite uz dodatak čokoladnog preljeva ili sitno narezanih pistacija i badema, kao sladoled u zdjelici.

GastroReceptiObožavamo okus pistacija. Iskoristite ih za pripremu kremastog talijanskog semifredda

Nova kolekcija Anite Pokrivač oda je bojama, uzorcima i ženstvenosti

Anita Pokrivač s ponosom najavljuje lansiranje svoje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2024. pod nazivom SS24, koja obiluje živahnim bojama, uzorcima te cvjetnim lepršavim haljinama,...

Women’s Wellbeing Weekend pokazao koliko je važno uzeti predah od svega i misliti na sebe

Prošlog vikenda u Splitu, u luksuznom hotelu Cvita održan je Women's Wellbeing Weekend by Abrienne, manifestacija koja slavi žensku ljepotu – unutarnju i vanjsku....

Zabranjeno pušenje ovog ljeta na KulaKula festivalu!

Nakon što su najavljeni Urban&4, Buč Kesidi, mladi izvođači Dani i Nika Turković, hip hop legenda Edo Maajka i trap diva Senidah - došlo...

Ovaj grad proglašen je među tri najzanimljivija grada na svijetu!

U Oris Kući arhitekture održan je medijski događaj na kojem su se predstavili visitBerlin, turistička zajednica grada Berlina, i Kultur Projekte Berlin, institucija za...

Zaboravite na Toskanu, ova vinarija u Istri ispunit će sva vaša očekivanja

Vinarija Saints Hills prisutna je u Istri od samih početaka, naime, upravo iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram