Obožavamo Pumpkin Spice Latte, a sada ga i jedemo na žlicu – u formi tiramisu!

Ovakvu verziju talijanske klasične slastice još niste probali.

Jesen nam uvijek donosi mirise i okuse koji griju dušu, a malo je stvari koje toliko snažno obilježavaju sezonu kao Pumpkin Spice Latte – napitak koji je postao pravi jesenski klasik zahvaljujući svojoj kombinaciji kave, cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. S druge strane, tiramisu je bezvremenski desert talijanske kuhinje koji svojom kremastošću i bogatstvom okusa nikad ne izlazi iz mode.

Kada se ova dva svijeta spoje, rezultat je nešto što mami osmijeh i najtmurniji jesenski dan pretvara u slatki ritual: tiramisu s okusom pumpkin spice lattea. To je desert koji spaja eleganciju klasičnog recepta i cozy feel jesenskih začina, savršen za druženja, obiteljske stolove ili trenutke kad si želite priuštiti nešto posebno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kristýna Červinková (@tyna.cervinka)

Pumpkin Spice Latte Tiramisu

Sastojci:

  • 250 g piškota
  • 300 ml svježe skuhane jake kave
  • 3 žlice pirea od bundeve (domaći ili kupljen)
  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1⁄2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • prstohvat mljevenog đumbira
  • 1 žlica likera od kave ili ruma (po želji)
  • kakao prah za posipanje

Postupak pripreme:

  • U zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte mascarpone i pire od bundeve pa sve dobro sjedinite. U drugoj zdjeli istucite slatko vrhnje u čvrst šlag, a zatim ga lagano umiješajte u mascarpone smjesu. Umiješajte i začine – cimet, muškatni oraščić, klinčić i đumbir – kako bi krema dobila onaj topli ‘pumpkin spice’ karakter.
  • Skuhanu kavu ohladite, po želji dodajte liker od kave ili ruma, pa u nju kratko umačite piškote. Posložite prvi red piškota u kalup, premažite ih polovinom kreme, ponovite postupak s drugim slojem piškota i ostatkom kreme. Ostavite tiramisu u hladnjaku najmanje četiri sata, a idealno preko noći, kako bi se svi okusi povezali.
  • Prije posluživanja obilno pospite kakaom u prahu, a ako želite dodatnu dekoraciju, dodajte malo cimeta ili nekoliko prženih sjemenki bundeve za hrskav završni dodir.
  • Rezultat je desert koji istovremeno odiše klasičnom elegancijom tiramisua i toplom, začinskom notom pumpkin spicea. Savršen je za sve one koji vole jesenske poslastice s dozom originalnosti i žele uživati u desertu koji miriše baš kao najudobniji jesenski napitak u šalici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli nakisha (@nakisha6528)

GastroReceptiObožavamo Pumpkin Spice Latte, a sada ga i jedemo na žlicu –...

Facebook

100,860FanovaLajkaj