Obožavate klasične Speculaas keksiće? Isprobajte ih u ovoj verziji cheesecakea koji se ne peče!

Desert koji oduševljava okusom, a traži malo truda.

Cheesecake je omiljena poslastica mnogih, a taj klasični recept isprobali smo zaista u stotinu verzija. Od cheesecakea od Nutelle, s jagodama i onog od gina, pa sve do verzije s votkom ili pak s Oreo keksima – opcija postoji jako puno, a jedna od najdražih nam je ona sa Speculaas keksima.

Posebni i preukusni Speculaas keksi

Speculaas keksi, tanki, prhki i bogatog cimet okusa, omiljeni su nam slatki snack uz čaj ili kavu tijekom zimskih mjeseci, a sada ih možemo konzumirati ne samo u tradicionalnoj formi keksa već i na šnite u sklopu kremastog cheesecakea. Začini poput đumbira, klinčića i cimeta dominiraju ovim kolačem, a uz kombinaciju krem sira, ovaj se desert pretvara u zvijezdu svakog stola.

Recept pronađite u nastavku i već se ovog vikenda počastite bez paljenja pećnice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sea Salt and Chocolate (@seasaltandchocolate)

Speculaas cheesecake

Sastojci za podlogu:

  • 250 g Speculaas keksića
  • 150 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 500 g mascarpone sira
  • 110 g sirnog namaza
  • 50 g šećera u prahu
  • Ekstrakt vanilije (jedna žličica)
  • 200 g Speculaas namaza
  • 200 ml vrhnja za šlag

Sastojci za ganache:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade za kuhanje

Postupak pripreme:

  • Speculaas keksiće samljeti i u njih dodati otopljeni maslac i mlijeko te dobro promiješati. Smjesu dobro utisnuti u kalup za tortu od 26 centimetara. Podlogu ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
  • U zdjelu staviti mascarpone sir, sirni namaz te šećer u prahu i miksati dok ne dobijete lijepu, gustu, kremastu teksturu. Kada se svi sastojci sjedine dodajte ekstrakt vanilije i Speculaas namaz i nastavite miksati. U posebnoj zdjeli izradite vrhnje za šlag te ga potom lagano umiješajte u smjesu sa sirom i Speculaas namazom.
  • Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag i čokoladu do vrenja i skinete s vatre. Ganache malo prohladite i prelijte preko kreme. Svoj cheesecake Speculaas ukrasite po želji, idealno sa Speculaas keksima i mrvljenim lješnjacima ili štapićima cimeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Piekje (@piekje_power)

GastroReceptiObožavate klasične Speculaas keksiće? Isprobajte ih u ovoj verziji cheesecakea koji se...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj