Okrijepa za dušu i tijelo: Juha od pečenih rajčica za svaki dan

Tako brzo gotova, a tako bogata okusom i vitaminima.

Nakon blagdanskih slavlja, domjenaka i obilnih obiteljskih ručkova, siječanj uvijek započinjemo sa željom da barem malo “očistimo” tijelo od nakupljenih toksina. Ipak, to ne znači da moramo jesti samo salatu – možemo i dalje uživati u vrlo ukusnoj, okrepljujućoj te zdravoj hrani. Jedan od obroka koji je za nas obilježio 2021., a svakako ćemo ga nastaviti pripremati i ove godine, juha je od zapečenih rajčica. Neodoljivo bogatog okusa, ova je juha esencija talijanske kuhinje, a mi vam preporučamo da je isprobate već ovog tjedna. Lako bi se nakon prvog kušanja mogla ustaliti na vašem jelovniku.

Juha od pečene rajčice

Sastojci:

  • 700 g zrelih rajčica
  • 1 veliki luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • tri grančice timijana
  • šaka bosiljka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol papar
  • 100 ml vode

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 190°C. Rajčice operite i narežite na četvrtine. Luk očistite i također narežite na četvrtine. Češnjak očistite. Sve povrće stavite u lim, posipajte šećerom, solju i paprom te timijanom, a na kraju poškropite uljem. Pecite oko 40 minuta.
  • Pečeno povrće i svježi bosiljak stavite u blender i usitnite. Prebacite u zdjelu, dodajte vodu i prokuhajte do vrenja.
  • Poslužite odmah, a možete dodati i komadić kruha prepečenog na tavi ili u pećnici s tvrdim sirom ili mozzarellom.
GastroReceptiOkrijepa za dušu i tijelo: Juha od pečenih rajčica za svaki dan

Facebook

99,687FanovaLajkaj