Cheesecake iliti torta od sira definitivno je jedan od najpopularnijih svjetskih recepata za kolače. Od standardnog New York cheesecakea pa sve do raznih verzija pita sa sirom iz Japana, Španjolske ili pak Italije, jedno je sigurno – svijet se ne može zasititi kremastog okusa slatke torte od sira. Spoj vanilije, sira i dodataka poput svježeg voća ili pak voćnih preljeva čine cheesecake omiljenim kolačem diljem svijeta, a ako vam je dosadilo pripremati tradicionalnu verziju u obliku torte, isprobajte ovaj recept!
S obzirom da su temperature svakog dana sve više, a ljeto samo što nije pokucalo na vrata, idealno je vrijeme da u vlastitom domu naučite pripremiti ukusan, lagan i beskrajno kremast cheesecake sladoled. Vjerujte nam, okusom se itekako može mjeriti s originalom u formi kolača, a gotov je za čas posla.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Cheesecake sladoled
Sastojci:
- 150 g jogurta
- 350 g mascarpone sira
- 20-30 g šećera
- 2 pakiranja Bourbon vanilin šećer
- 2 velike žlice limunovog soka
- marmelada (jagoda, malina, borovnica…)
Postupak pripreme:
Prvi korak koji morate napraviti je mascarpone, jogurt, vanilin šećer i limunov sok sjediniti mikserom ili pjenjačom. Potom je potrebno marmeladu koju ste odabrali odvojeno promiješati kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu. Kremu koju ste prvotno dobili od mascarponea pomiješajte s marmeladom i ulijte u kalupe ili jedan veliki kalup za sladoled, stavite štapić ili jednostavno poklopite kutiju kalupa te ostavite u zamrzivaču minimalno 6 sati, no najbolje bi bilo da sladoled odstoji preko noći. Poslužite dobro ohlađeno, uz dodatak voćnog ili čokoladnog preljeva, mrvljenih keksa i svježeg bobičastog voća.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.