Čini nam se kako niti jedno ljeto dosad nije bilo ovoliko vruće i sparno, bez puno vjetra ili padova u temperaturi i oluja, a iako je to odlična vijest za one koji vole žegu, većini je ipak samo na pameti kako što bezbolnije preživjeti najveće temperaturne skokove, ne paliti pećnice te jesti i piti osvježavajuće obroke. Srećom, internet je pun cool recepata koje možete isprobati, a jedan od njih čeka vas u nastavku.
Radi se o slasnim meksičkim tacosima s kozicama, coleslaw salatom i osvježavajućim sokom limete, a koji se brzo pripremaju te još brže jedu. Ovi zalogaji kombiniraju pikantne meksičke začine i svježinu povrća i morskih plodova, a za pripremu vam ne treba više od 20 minuta. Taman za brzi ljetni ručak.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tacosi s kozicama
Sastojci:
- 1 manja glavica crvenog kupusa
- 2 mrkve
- 1 jabuka
- 1 žlica majoneze
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica limunova soka
- 1 žličica senfa
- 1 žličica ljutog umaka
- smrznute ili svježe kozice
- šaka svježeg peršina
- režnja češnjaka
- čili papričica
- 1 žličica kima
- sol i papar
- tortilje za tacose ili klasične
Postupak pripreme:
- Kupus najprije naribajte na tanko, isto napravite i s mrkvom i jabukom pa sve dobro pomiješajte. Zatim u zdjelici posebno napravite umak za salatu od malo majoneze, grčkog jogurta, limunovog soka, senfa, ljutog umaka, soli i papra. Sve lijepo povežite pa umiješajte u naribanu salatu.
- Zatim na tavi popirjajte malo čilija, kima i češnjak te zatim na vruću tavu dodajte kozice i s obje ih strane lijepo zapecite. Izvadite ih, stavite na stranu i na istom ulju kratko tostirajte vaše tortilje.
- Zatim pustite da se tortilje lagano ohlade, ali ne previše, napunite ih po srediti nadjevom od kozica i salate te poslužite uz limetu kojom ćete prije jela sve dobro ‘poškropiti’. Tortilje samo presavinite po sredini i jedite kao sendvič, odnosno u tacos stilu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.