Osvježenje s okusom Mediterana: Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Slastica koju je jednostavno napraviti, a okusom će vas oduševiti.

Omiljeni ljetni desert većini ljudi je sladoled. Ta slasna talijanska poslastica poznata je u raznim verzijama još od antičkog Rima, a danas je izbor sladolednih okusa takav da doista nema čega nema. Od alkoholnih sladoleda s votkom i ginom pa sve do klasika od čokolade, jagode ili limuna – selekcija opcija je golema, a mi se svakog ljeta potrudimo isprobati barem par novih okusnih kombinacija koje nam iznenande nepce.

Tako smo naišli i na recept za sladoled od lavande, omiljene mediteranske biljke divne ljubičaste boje, a koja u kombinaciji s medom i mascarpone sirom čini pravu slasnu bombu. Iako ovaj sladoled možda nećete pronaći u svojoj lokalnoj slastičarnici, definitivno ga možete napraviti kod kuće jer izrada nije komplicirana, a trud će vam se itekako isplatiti.

Recept za ovaj kremasti domaći sladoled s mediteranskim okusnim twistom pronađite u nastavku i uživajte u sladolednoj senzaciji kakvu još nikad niste okusili.

Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 3/4 šalice bijelog šećera
  • 2 žlice meda
  • 1.5 šalica punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 1 šalica mascarponea
  • 2 žlice mljevene lavande

Postupak pripreme:

  • U zdjeli prvo dobro izmiksajte bjelanjke i šećer.
  • U lonac stavite mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte med. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne ključati. Uklonite s vatre, izlijte u hladan lonac, dodajte bjelanjke, promiješajte i vratite na vatru. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući dok se smjesa ne počne lijepiti za kuhaču, 5 do 6 minuta. Uklonite s vatre i izlijte u drugi lonac, poklopite i pustite da po loncu teče hladna voda.
  • Umiješajte lavandu i mascarpone i dobro promiješajte. Pustite da stoji oko 20 minuta.
  • Smjesu stavite u plastičnu posudu, pokrijte i pustite da stoji u zamrzivaču najmanje 1 sat.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slatkopedija – slatki portal (@slatkopedija)

GastroReceptiOsvježenje s okusom Mediterana: Domaći sladoled od lavande, meda i mascarpone sira

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

„Kućna“ verzija brow lifta po prvi puta dostupna je i u Hrvatskoj

Beauty inovacije iz dana u dan, preplavljuju društvene mreže, a itekako je teško, ako ste prava beauty entuzijastica, ne zajahati na isti taj val....

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram