Otjerajte prve jesenske magle i kiše vrućom čokoladom s bademima. Zagrijat će vam dušu i tijelo

Jednostavan recept za maksimalni užitak.

Iako volimo ljeto, moramo priznati kako se pomalo veselimo i prvim hladnijim danima koji traže umatanje u dekice, chill večeri pred TV-om i uživanje u toplim napitcima. Jedan od napitaka kojeg prvenstveno asociramo uz jesen je vruća čokolada. Kako nas uskoro čekaju kišni i magloviti dani, možete se počastiti ispijanjem vruće čokolade s okusom badema, a koja će vas zagrijati od glave do pete i rastjerati oblake iz vašeg života. Ako ništa drugo, barem na trenutak.

Recept je jako jednostavan, a rezultat će oduševiti i mlade i stare. Kremasta i pitka vruća čokolada obogaćena likerom od badema i poslužena s keksićima od badema prava je jesenska gastro senzacija, a za njezinu pripremu vam je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Recepturu pronađite u nastavku i već se danas počastite ovom tekućom slasticom koja će vam na prvi gutljaj popraviti raspoloženje.

Vruća čokolada s bademima

Sastojci:

  • 500 ml bademovog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g mliječne čokolade
  • 2 male žličice šećera u prahu
  • 30 g kakaa u prahu
  • 3 žličice likera od badema, amaretta
  • Bademi
  • Keksi s aromom amaretta

Postupak pripreme:

Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte uz neprekidno miješanje. U vrelu smjesu dodajte čokoladu, šećer u prahu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi. U svaku od prethodno ugrijanih čaša ulijte žlicu bademova likera pa čokoladnu mješavinu. Preostalo slatko vrhnje istucite, stavite na vrh i pospite prženim bademima. Poslužite s bademovim kolačićima.

GastroReceptiOtjerajte prve jesenske magle i kiše vrućom čokoladom s bademima. Zagrijat će...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj