Ovakve bijele čupavce s malinama želite što prije isprobati! Nabavili smo recept

Blogerica Gladuša predlaže ponešto drugačije čupavce za ove blagdane!

Čupavci su čest “stanovnik” naših blagdanskih stolova i jedan od onih kolača s kojima smo odrasli. Razlog njihove popularnosti leži u jednostavnosti pripreme, ali i u neodoljivom i dobro provjerenom spoju mekanog i sočnog biskvita te kombinaciji čokolade i kokosa. U posljednjih nekoliko godina uočili smo da popularnost raste bijeloj verziji ovog kolača koja se radi s bijelom čokoladom, a sada smo pronašli recept koji u jednadžbu ubacuje i maline!

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša kaže nam da joj je ovo jedna od dražih slastica koju je napravila u posljednje vrijeme, a planira i svoju obitelj razveseliti novom turom u ovo božićno vrijeme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gladuša (@gladusasamja)

Gladuša nam je otkrila svoj recept koji vas čeka u nastavku zajedno s fotografijama koje je ulovio Alexander Štrbac. Ako ste u potrazi za nekom novom slasticom s kojom želite razveseliti svoje ukućane, ovo nam se čini kao idealna opcija!

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 250g bijelog pirovog brašna
  • 150g šećera
  • 100 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 150 ml običnog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Korica domaćeg limuna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 125-150g malina

Bijela krema

  • 1 konzerva kokosove kreme (mlijeka)
  • 200 g bijele čokolade

Za posip

300 grama sušenog nezaslađenog kokosa

Postupak

Biskvit

Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju veličine otprilike 37×22 cm obložite papirom za pečenje (možete koristiti i manju tepsiju, vaši će čupavci biti viši).

Odvojite žumanjak od bjelanjaka. U velikoj zdjeli miksajte žumanjke, šećer i ekstrakt vanilije dok ne posvijetle i dok se šećer ne otopi. Dodajte koricu limuna, prelijte uljem i jogurtom i miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte brašno i prašak za pecivo i miješajte dok se dobro ne sjedini.

Istucite bjelanjak dok ne dobijete meke vrhove. Pažljivo umiješajte bjelanjke u smjesu i pažljivo miješajte kuhačom dok se smjesa ne poveže. Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju, pospite s malinama (ja sam ih prepolovila), lagano utisnite u tijesto i pecite 20-25 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Znat ćete da je pečeno kada čačkalica zabodena u sredinu izlazi čista.

Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, izrežite ga na kvadrate od 5 cm.

Čokoladna (bijela) krema

U srednje velikoj tavi otopite kokosovu kremu i bijelu čokoladu pa čim prokuha, maknite s vatre. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

Osušeni kokos stavite u dublji tanjur.

Svaki kvadrat uz pomoć dvije vilice, umočite prvo u toplu čokoladnu kremu, ocijedite od viška kreme pa uvaljajte u kokos.

Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana.

GastroReceptiOvakve bijele čupavce s malinama želite što prije isprobati! Nabavili smo recept

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj