Vrućine i sparine ovih dana su nesnosne – u pojedinim dijelovima zemlje živa na termometru navodno je prešla preko 40 stupnjeva, a nama je jedino na pameti kako se što bolje i brže rashladiti. I tako smo odlučili napraviti domaći sladoled s okusom cheesecakea, mnogima najfinijeg i najdražeg kolača!
Uz dodatak malina i malo čokolade, ovaj jako jednostavan desert istovremeno će vam i rashladiti i zasladiti život, a recept pronađite u nastavku – stvarno je brzo gotov.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Cheesecake sladoled
Sastojci:
- 250 grama mascarpone sira
- 350 grama slatkog kondenziranog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja s 30 posto masnoće
- 100-150 grama sitno mrvljene Plazme
- 100 grama malina
- Par žlica pekmeza od malina
- Po želji naribana bijela ili tamna čokolada
Postupak pripreme:
- Kratko umutite mascarpone sir i kondenzirano mlijeko. Posebno umutite slatko vrhnje. Zatim spojite obje smjese i sve nježno špatulom sjedinite dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte i sitno mrvljenje Plazma kekse, malo naribane čokolade i sve sjednite.
- U posudicu za sladoled presipajte malo smjese, lijepo rasporedite, pa dodajte 1-2 žličice pekmeza od maline koji ste na par minuta rastopili na pari. Kružnim pokretima štapićem pomiješajte smjesu i pekmez kako biste dobili uzorak ‘mramora’. Preko stavite maline i sve dodatno posipajte sa žlicom mrvljenih keksa. Postupak ponovite u drugoj čaši te ponavljajte sve dok imate materijala. Poslužite dobro ohlađeno!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.