Ovih sparnih dana rashladit ćemo se domaćim cheesecake sladoledom

Tako neodoljiv spoj okusa.

Vrućine i sparine ovih dana su nesnosne – u pojedinim dijelovima zemlje živa na termometru navodno je prešla preko 40 stupnjeva, a nama je jedino na pameti kako se što bolje i brže rashladiti. I tako smo odlučili napraviti domaći sladoled s okusom cheesecakea, mnogima najfinijeg i najdražeg kolača!

Uz dodatak malina i malo čokolade, ovaj jako jednostavan desert istovremeno će vam i rashladiti i zasladiti život, a recept pronađite u nastavku – stvarno je brzo gotov.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Paradiso del gelato (@paradiso_del_gelato)

Cheesecake sladoled

Sastojci: 

  • 250 grama mascarpone sira
  • 350 grama slatkog kondenziranog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja s 30 posto masnoće
  • 100-150 grama sitno mrvljene Plazme
  • 100 grama malina
  • Par žlica pekmeza od malina
  • Po želji naribana bijela ili tamna čokolada

Postupak pripreme: 

  • Kratko umutite mascarpone sir i kondenzirano mlijeko. Posebno umutite slatko vrhnje. Zatim spojite obje smjese i sve nježno špatulom sjedinite dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte i sitno mrvljenje Plazma kekse, malo naribane čokolade i sve sjednite.
  • U posudicu za sladoled presipajte malo smjese, lijepo rasporedite, pa dodajte 1-2 žličice pekmeza od maline koji ste na par minuta rastopili na pari. Kružnim pokretima štapićem pomiješajte smjesu i pekmez kako biste dobili uzorak ‘mramora’. Preko stavite maline i sve dodatno posipajte sa žlicom mrvljenih keksa. Postupak ponovite u drugoj čaši te ponavljajte sve dok imate materijala. Poslužite dobro ohlađeno!

GastroReceptiOvih sparnih dana rashladit ćemo se domaćim cheesecake sladoledom

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj