today-is-a-good-day

Ovog Božića jedemo kuglof od Nutelle: Desert bogatog čoko okusa

Tako jednostavan, a tako slastan recept.

Tijekom Božića i Nove godine češće uživamo u bogatim, raskošnim kolačima i desertima koji su kalorijske bombe. Jedan takav neodoljiv recept smo i mi pronašli, a radi se o sočnom kuglofu od Nutelle – kolaču koji će biti zvijezda bilo kojeg blagdanskog stola.

Mekanog tijesta, dubokog čoko okusa i posut glazurom i lješnjacima, ovaj kuglof i izgledom i okusom je fantastičan, a posebno će se svidjeti obožavateljima Nutelle, slavnog talijanskog namaza od lješnjaka i kakaa.

Nutella kuglof

Sastojci:

  • 5 jaja srednje veličine
  • 1 čaša šećera (čaša od 2 dcl)
  • 1 vanilin šećera
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša suncokretovog ulja
  • 300 g Nutelle
  • 2 čaše brašna
  • 2 žlice tamnog kakao praha
    2 žličice praška za pecivo

Sirup: 

  • 1 čaša vode
  • 1 čaša šećera

Glazura:

  • 150 g mliječne čokolade
  • 2 žličice ulja
  • 1 puna žličica maslaca

Postupak pripreme:

  • Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti. Dodati ulje, mlijeko i Nutellu i sve izmiješati. Dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo lagano muteći. Kalup za kuglof dobro namazati omekšalim, ne istopljenim, maslacem ili margarinom. Presipati smjesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  • Pred kraj pečenja provjeriti čačkalicom ili vilicom je li kuglof pečen. Kuglof izvaditi iz rerne i ostavite kuglof da se hladi na zraku, a tada stavite vodu i šećer da kuhaju 2-3 minute, ne duže. Topao kuglof izbodite štapićem na nekoliko mjesta i lagano prelijte toplim sirupom od šećera i vode. Ostavite da se sve ohladi dok ne bude kolač blago mlak. Zatim uzmite tacnu, stavite na kalup i pažljivo ga preokrenite – kuglof bi se trebao lako odvojiti od kalupa.
  • Kada se potpuno ohladi prelijte ga glazurom od mliječne čokolade koju ste napravili tako da ste čokoladu otopili s maslacem i malo ulja. Dodajte na vrh kuglofa još i sjeckane lješnjake i poslužite sve dobro ohlađeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosetta Bakery (@_rosettabakery_)

GastroReceptiOvog Božića jedemo kuglof od Nutelle: Desert bogatog čoko okusa

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Ovog proljeća šišamo kosu: I to zbog voluminoznih Bardot šiški!

Brigitte Bardot bila je neosporna vladarica filmova 1960-ih, a njezina senzualnost učinila ju je najvećom glumačkom divom svijeta. Prepoznatljiva bujna plavuša imala je nekoliko...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram