Ovog ljeta zasladite se sladoledom od crnog vina. Imamo jednostavan recept

Zašto ne bismo spojili omiljeno piće i desert u jedno?

Crno je vino mnogima omiljeno alkoholno piće. Znamo da je bogato antioksidansima, kao i da jedna čaša na dan snižava krvni tlak i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, crno vino osvaja nas svojim bogatim, raskošnim okusom koji se dugo zadržava u ustima, pa ga se često koristi u raznim desertima – od kuhanih krušaka pa sve do slatkih umaka. Ipak, sumnjamo da su mnogi od vas dosad imali priliku isprobati i sladoled od crvenog vina, a koji je hit gastro recept ovog ljeta!

S obzirom da vjerojatno ovaj okus sladoleda nećete tako lako pronaći u ponudi standardnih slastičarnica, mi smo si dali truda te smo za vas pronašli jednostavan recept za brzu i laku pripremu ovog deserta kod kuće. Ljeto je idealno vrijeme da spojite slatke i alkoholne gušte u jedno, pa zašto onda već danas ne biste pripremili svoj DIY sladoled od vina koji će oduševiti svakoga kome ga poslužite?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli lauryvaneerd (@lauryvaneerd)

Domaći sladoled od crnog vina

Sastojci:  

  • 500 grama svježih jagoda (narezanih)
  • 500 grama svježih borovnica
  • 2 šalice šećera
  • 1 i 1/4 velike čaše suhog crnog vina
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 6 komada đumbira narezanog na kolutiće
  • 1 vanilin šećer
  • pola žličice soli
  • slatko vrhnje
  • Crni papar i mljeveni cimet (po izboru)

Postupak pripreme:

  • Odaberite veći lonac u koji ćete staviti voće, šećer, vino, đumbir, aceto balsamico, sol te vanilin šećer. Na srednjoj vatri neka se sve zajedno kuha, ali dodajte sastojak po sastojak – sve dok se šećer ne otopi, a voće kompletno ne omekša. Kada se sve sjedinilo, maknite smjesu s vatre i pustite ju da se ohladi, a zatim žlicom izvadite komadiće đumbira.
  • Nakon što se smjesa ohladila, stavite ju u blender i na sporoj brzini izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kada vidite da je smjesa lijepa, gusta i sjajna, prelijte ju u dublji lim za pečenje ili staklenu posudu. Stavite lim ili posudu u zamrzivač na minimalno 4 sata, ali najbolje preko noći.
  • Kada se smjesa dobro smrznula, spremna je za posluživanje. Istucite slatko vrhnje te ga poslužite uz sladoled, a kao dodatak možete dodati na vrh sladoleda i listiće mente, cimet ili prstohvat crnog papra koji će se sjajno slagati s aromom vina u ovom neobičnom sladoledu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole Boniferro (@sipsiphoorayyy)

GastroReceptiOvog ljeta zasladite se sladoledom od crnog vina. Imamo jednostavan recept

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj