Ovog ljeta zasladite se sladoledom od crnog vina. Imamo jednostavan recept

Zašto ne bismo spojili omiljeno piće i desert u jedno?

Crno je vino mnogima omiljeno alkoholno piće. Znamo da je bogato antioksidansima, kao i da jedna čaša na dan snižava krvni tlak i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, crno vino osvaja nas svojim bogatim, raskošnim okusom koji se dugo zadržava u ustima, pa ga se često koristi u raznim desertima – od kuhanih krušaka pa sve do slatkih umaka. Ipak, sumnjamo da su mnogi od vas dosad imali priliku isprobati i sladoled od crvenog vina, a koji je hit gastro recept ovog ljeta!

S obzirom da vjerojatno ovaj okus sladoleda nećete tako lako pronaći u ponudi standardnih slastičarnica, mi smo si dali truda te smo za vas pronašli jednostavan recept za brzu i laku pripremu ovog deserta kod kuće. Ljeto je idealno vrijeme da spojite slatke i alkoholne gušte u jedno, pa zašto onda već danas ne biste pripremili svoj DIY sladoled od vina koji će oduševiti svakoga kome ga poslužite?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli lauryvaneerd (@lauryvaneerd)

Domaći sladoled od crnog vina

Sastojci:  

  • 500 grama svježih jagoda (narezanih)
  • 500 grama svježih borovnica
  • 2 šalice šećera
  • 1 i 1/4 velike čaše suhog crnog vina
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 6 komada đumbira narezanog na kolutiće
  • 1 vanilin šećer
  • pola žličice soli
  • slatko vrhnje
  • Crni papar i mljeveni cimet (po izboru)

Postupak pripreme:

  • Odaberite veći lonac u koji ćete staviti voće, šećer, vino, đumbir, aceto balsamico, sol te vanilin šećer. Na srednjoj vatri neka se sve zajedno kuha, ali dodajte sastojak po sastojak – sve dok se šećer ne otopi, a voće kompletno ne omekša. Kada se sve sjedinilo, maknite smjesu s vatre i pustite ju da se ohladi, a zatim žlicom izvadite komadiće đumbira.
  • Nakon što se smjesa ohladila, stavite ju u blender i na sporoj brzini izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kada vidite da je smjesa lijepa, gusta i sjajna, prelijte ju u dublji lim za pečenje ili staklenu posudu. Stavite lim ili posudu u zamrzivač na minimalno 4 sata, ali najbolje preko noći.
  • Kada se smjesa dobro smrznula, spremna je za posluživanje. Istucite slatko vrhnje te ga poslužite uz sladoled, a kao dodatak možete dodati na vrh sladoleda i listiće mente, cimet ili prstohvat crnog papra koji će se sjajno slagati s aromom vina u ovom neobičnom sladoledu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole Boniferro (@sipsiphoorayyy)

GastroReceptiOvog ljeta zasladite se sladoledom od crnog vina. Imamo jednostavan recept

Regent Real Estate božićnim domjenkom zaokružio godinu snažnog rasta

Posljednja subota prije Božića posljednjih je godina postala prepoznatljiv termin za jedno od zapaženijih zagrebačkih poslovno-društvenih okupljanja. Riječ je o Regent Real Estate božićnom...

Facebook

100,860FanovaLajkaj