Možda je rano razmišljati o dekoracijama s kojima bismo mogli obogatiti uskrsni stol, ali naletjeli smo na ideju koju smo mogli zamisliti u tom scenariju te smo je poželjeli čim prije isprobati. O tome da se rižin papir može ispržiti i poslužiti kao brza grickalica koju možete začiniti najdražim začinima već smo pisali, ali da se taj isti rižin papir može pretvoriti u jestivi cvijet koji će uljepšati bilo koje jelo, saznali smo od blogerice Celine Rousseau koja se krije iza imena @celineyrs na Instagramu.
View this post on Instagram
Za ovaj mali pothvat trebat će vam tek nekoliko namirnica uz upute koje su jako jednostavne. Rižin papir izrežite u obliku cvijeta običnim škarama, napravite dva cvijeta – jedan veći i manji. Za sredinu cvijeta koristite kuhanu rižu koju ste začinili/obojali kurkumom, a s kuhanom rižom trebate zalijepiti i dva cvijeta od rižinog papira (lijepiti možete i vodom, ali cvijet za prženje mora biti u potpunosti suh pa ga ostavite nekoliko sati na zraku u ovom slučaju). Pržite jako kratko u vrućem ulju – jednu do dvije sekunde jer će se cvijet odmah napuhati i potom posolite ili koristite bilo koji drugi omiljeni začin.
Jednostavno, brzo i efektno, ovo je sigurno recept s kojim se treba poigrati – pogledajte kako izgleda i u ovom kratkom TikTok tutorijalu:
@vvnjiejie #banhtrang #ricepaper flower chips, recipe by @/celineyrs on instagram! #homecafe #simplesnacks ♬ Distance – Yebba