Pečenje kolača sjajna je antistres terapija pa stoga napravite ove keksiće od naranče!

Okus zime na tanjuru.

Miris citrusa u kombinaciji s čokoladom neodoljiv je spoj koji malo koga ostavlja ravnodušnim. S obzirom na to da je u punom jeku sezona naranči, zimske voćke divnog okusa i mirisa, donosimo vam jednostavan i brz recept za pravu zimsku gastronomsku rapsodiju – keksiće od naranče i čokolade.

Ovi su keksi zdravi i nisu pretjerano kalorični, što je svakako dobro, jer garantiramo da ih nećete moći prestati jesti. Budući da smo još od prethodne godine svi pod stresom i pristiskom što zbog potresa, što zbog koronavirusa, odlično je vrijeme da i sami isprobate antistres terapiju pečenjem slastica. Psiholozi tvrde da ona iznimno povoljno utječe na našu psihu pa se stoga ovog tjedna primite posla, zasučite rukave i ispecite ove slatke kekse stvorene za uživanje tijekom zimskih mjeseci.

Sastojci:

  • 350 g pirovog glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 3 pune žlice meda (bagrem)
  • korica jedne naranče
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1-2 kapi eteričnog ulja slatke naranče
  • 1 jaje
  • 100 g čokolade s većim postotkom kakaa
  • ribana korica naranče i limuna za posipanje

Postupak pripreme:

U multipraktik s nastavkom za tijesto stavite maslac sobne temperature i med pa izradite u kremu. Dodajte koricu i sok naranče, eterično ulje, jaje, brašno i sve miksajte dok ne dobijete masnu glatku smjesu. Bit će mekana i neće se dati formirati, ali ne brinite. Prebacite tijesto na prianjajuću foliju duljine oko 40 cm pa zamotajte i valjajte dok ne dobijete valjak promjera oko 6 cm i duljine oko 35 cm. Pažljivo prebacite tijesto u hladnjak i čekajte da se lijepo stisne (oko sat vremena) kako bi mogli bez problema rezati šnite. Šnite režite na debljinu oko 4-5 mm pa slažite na pleh za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Neka se peku u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12 minuta na 170 stupnjeva. Pustite ih da se malo ohlade pa svaki keks uvaljajte do pola u otopljenu čokoladu. Čokoladu otopite na pari i po potrebi dodajte malo mlijeka ako vam se čine previše gusto. Kekse polovično umočite u čokoladu i zatim po želji čokoladu posipajte s malo ribane korice naranče ili limuna. Alternativa čokoladi može biti i jednostavno pispanje keksića sa šećerom u prahu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @baked_by_bengtsson

GastroReceptiPečenje kolača sjajna je antistres terapija pa stoga napravite ove keksiće od...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

ALDUK predstavlja svoju proljetno/ljetnu kolekciju ili točnije rečeno čak tri nove kolekcije!

U novoj, proljetno/ljetnoj sezoni ALDUK nam donosi svoje tri kolekcije koje vizualno naslućujemo putem nepretencioznog modnog editorijala fotografkinje Sanje Jagatić. Zaštitno lice je nagrađivana Klara...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram