Večeri dolaze sve ranije, a dan je sve kraći, što znači da više vremena provodimo u udobnosti svojih domova. Za posebno cozy atmosferu jeseni preporučamo vam da se ove jeseni počastite čistim slatkim užitkom u šalici – vrućom aromatičnom čokoladom. Vruća čokolada totalni je klasik kada je riječ o malim životnim zadovoljstvima, no ona može postati i intrigantna ako joj dodamo začine, recimo chili prah. Chili će dodati vašoj čokoladi dašak pikantnosti, zagrijati vam organizam te oduševiti okusne pupoljke, a za pripremu ovog slatkog tekućeg deserta potrebno vam je samo 15 minuta pripreme.
Vruća čokolada s chilijem
Sastojci za dvije porcije:
- 480 ml bademovog mlijeka
- 2 jušne žlice kakaa
- 3 jušne žlice kokosovog šećera
- 100 g tamne čokolade
- 1 čajna žličica chilija u prahu
- 1 prstohvat morske soli grube
- Trakice čilija za ukras
Postupak pripreme:
- Narežite čokoladu na sitne komade. Zagrijte mlijeko od badema u posudi na srednje jakoj vatri i uklonite ga s vatre prije nego što zakipi.
- Umiješajte čokoladu, kakao, šećer od cvijeta kokosa, chili prah i morsku sol te miješajte da se čokolada u potpunosti otopi.
- Ulijte u dvije čaše, ukrasite trakicama chilija ili, ako želite dodatan slatki kick, marshmallowima, i uživajte.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.