Jagode su nam omiljeno proljetno voće i čim dođu u prodaju odmah sve naše zobene kaše, smoothieji i općenito voćni obroci zažive novim sjajem. Tako je i kada su u pitanju deserti, pa jagode odjednom ‘trpamo’ u tiramisue, mousseove i razne verzije torti, a danas vam donosimo i recept za predivan ružičasti cheesecake s jagodama kojem će malo tko moći odoljeti.
S tipičnom bazom od keksa, ovaj cheesecake spaja sve ono najbolje od osvježavajućih, slatkih jagoda i kremaste teksture sira, a priprema ne traži čak ni paljenje pećnice!
Pink cheesecake od jagoda
Sastojci:
- 220 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- 2 žličice meda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 450 g jagoda
- 500 g krem sira
- 160 g šećera u prahu
- sok od 1/2 limuna
- 2 vrećice želatine
Postupak pripreme:
- Usitnite kekse, rastopite maslac pa sve skupa dobro promiješajte te na kraju smjesi dodajte med. Smjesu prebacite u kalup za torte i utisnite ju u dno rukama, ali ne prejako.
- Voće izblendajte, ali mali dio jagoda ostavite sa strane za kasnije ukrašavanje torte.
- Mikserom zatim izradite slatko vrhnje, a u zdjeli pomiješajte sir i šećer te im zatim dodajte slatko vrhnje, limunov sok i vrećice želatine.
- Kremu rasporedite po keksima i stavite sve hladiti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasite tortu ostatkom voća i poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.