Pink cheesecake je ultimativni jagodičasti desert koji radimo ovog proljeća

I izgledom i okusom predivan.

Jagode su nam omiljeno proljetno voće i čim dođu u prodaju odmah sve naše zobene kaše, smoothieji i općenito voćni obroci zažive novim sjajem. Tako je i kada su u pitanju deserti, pa jagode odjednom ‘trpamo’ u tiramisue, mousseove i razne verzije torti, a danas vam donosimo i recept za predivan ružičasti cheesecake s jagodama kojem će malo tko moći odoljeti.

S tipičnom bazom od keksa, ovaj cheesecake spaja sve ono najbolje od osvježavajućih, slatkih jagoda i kremaste teksture sira, a priprema ne traži čak ni paljenje pećnice!

Pink cheesecake od jagoda

Sastojci:

  • 220 g mljevenog keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 žličice meda
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 450 g jagoda
  • 500 g krem sira
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 vrećice želatine

Postupak pripreme:

  • Usitnite kekse, rastopite maslac pa sve skupa dobro promiješajte te na kraju smjesi dodajte med. Smjesu prebacite u kalup za torte i utisnite ju u dno rukama, ali ne prejako.
  • Voće izblendajte, ali mali dio jagoda ostavite sa strane za kasnije ukrašavanje torte.
  • Mikserom zatim izradite slatko vrhnje, a u zdjeli pomiješajte sir i šećer te im zatim dodajte slatko vrhnje, limunov sok i vrećice želatine.
  • Kremu rasporedite po keksima i stavite sve hladiti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasite tortu ostatkom voća i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Vogler (@sarah.backt.mal.wieder)

GastroReceptiPink cheesecake je ultimativni jagodičasti desert koji radimo ovog proljeća

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram