Popravite si raspoloženje mekanim čoko buhtlama, pravom comfort food slasticom

Tako sočne i mirisne, podsjećaju nas na djetinjstvo.

Obožavamo meko tijesto i miris domaćih buhtli, slastice od dizanog tijesta koju su nekoć radile naše bake, a sad ih mijesimo mi. Slatke buhtlice tradicionalno dolaze iz Njemačke i Austrije, a pripremaju se s punjenjem od domaćih pekmeza, no mi vam danas predstavljamo recept s twistom – onaj u čokoladnoj verziji.

Naime, odlučili smo si zasladiti kraj radnog tjedna s comfort foodom, a za nas ne postoji ni bolji ni slađi okusni zagrljaj od onoga čokoladnih buhtli s punjenjem od Nutelle ili Lino Lade. Meke, pahuljastog tijesta i pune fine čokoladne kreme, ove buhtle oduševit će sve kojima ih poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Matejka, blog Like chocolate (@matejka_likechocolate)

Čokoladne buhtle

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog glatkog brašna
  • 1 kvasac
  • 30 g kakaa
  • 80 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 1 rum šećer
  • 1 jaje
  • oko 170 ml mlijeka
  • 200 g Lino Lade nougat ili Nutelle

Postupak pripreme:

  • Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite. Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto. Stavite tijesto u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
  • Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle. U ruci ih malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino Lade ili Nutelle pa opet oblikujte kuglu.
  • Stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 – 20 minuta na toplom mjestu.
  • Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade. Poželji dodatno posipajte šećerom u prahu ili kakao prahom.
GastroReceptiPopravite si raspoloženje mekanim čoko buhtlama, pravom comfort food slasticom

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram