Preslatka peciva u obliku bundevica savršen su snack ususret Halloweenu!

Recept koji moraju isprobati sve ljubitelji jeseni i njezinih plodova, ali i Noći vještica.

Halloween je pred vratima, a pripreme za taj veliki američki blagdan koji je postao popularan diljem svijeta u punom su jeku. Modni brendovi su predstavili svoje tematske kolekcije, a nose se i narančaste manikure u boji bundeva. Upravo su izdubljene bundeve glavni simbol Halloweena, a ako volite njihov okus i ne želite ih koristiti samo za dekoracije, već i za gastro kreacije, svakako isprobajte napraviti preslatka peciva u obliku bundevica!

Ovaj šećerni, jednostavni snack od dizanog tijesta izgleda neodoljivo, a mekano, sočno tijesto bogatog okusa dodatno će vas razoružati. Napravljene od pirea bundeve i uz posip od cimeta i šećera, odličan su comfort food za hladne jesenske večeri kada želite nešto grickati uz šalicu čaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Suzy Hendrix • Food & Desserts (@happytummy_702)

Kiflice bundevice

Sastojci:

  • 450 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 200 g pirea od bundeve
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 50 g maslaca
  • deblji konac
  • 2 jaja
  • šećer, cimet (začini po volji)

Postupak pripeme:

  • Stavite brašno u veću zdjelu i dodajte suhi kvasac i sol te sve skupa dobro promiješajte. Smjesi dodajte šećer, mlijeko, pire od bundeve i jedno jaje te započnite mijesiti tijesto. Nakon pet minuta dodajte maslac i mijesite još pet minuta. Tijesto razvaljajte, ako želite puniti kiflice dodajte žlicu namaza, a potom oblikujte u loptu, premažite uljem i prekrijte krpom te ostavite na toplom mjestu oko jedan sat.
  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i za to vrijeme tijesto postavite na pobrašnjenu površinu te ga podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglicu, a potom svaku kuglicu omotajte kuhinjskim koncem kako biste dobili oblik bundeve. A kako biste dobili oblik bundeve, uzmite nož i svaku kuglicu tijesta zarežite na 8 jednakih dijelova. Potom sredinu konca postavite na dno kuglice, a zavežite ga na vrhu. Ponovite postupak kako biste dobili 8 jednakih dijelova koje prate zarezane linije. Prilikom vezanja koncem pripazite da ga ne zavežete prečvrsto već da kuglice imaju prostora narasti u pećnici.
  • Poslažite peciva na lim obložen papirom za pečenje i pokrijte toplom krpom te ih ostavite da se dižu 15-ak minuta. Nakon toga razmutite jaje i premažite bundevice. Potom ih prebacite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-ak minuta. Nakon što ste ih izvadili iz pećnice, skinite konac, ukrasite cimetom i šećerom i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelsey (@kelsey_thefarmersdaughter)

GastroReceptiPreslatka peciva u obliku bundevica savršen su snack ususret Halloweenu!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram