Volimo lagane ljetne deserte, koji nas osvježavaju i ujedno hlade, a upravo smo pronašli recept koji na vaš stol donosi upravo to. Ljetna Raffaello sultanova sarma, odnosno Raffaello lokum, zapeo nam je za oko na Instagram profilu @martinovicivona_slatko_i_slano, a odmah smo se zaljubili u jednostavnost i okusne spojeve ovog deserta.
Priprema od vas ne traži da palite pećnicu, a sastoji nisu komplicirani za nabavljanje – pa svakako ovog ljeta ovaj desert stavite na svoju ‘must-taste’ listu.
Raffaello lokum
Sastojci:
- 100 g kokosa
- 1 l mlijeka
- 3 vrećice vanilija pudinga
- 50 g maslaca
- 50 g bijele čokolade
- Aroma vanilije
- 7-8 žlica šećera
- 150 ml vrhnja za šlag
- Mljeveni lješnjaci za dekoraciju
Postupak pripreme:
- Puding skuhati u mlijeku pa dok je još uvijek vruć dodati maslac i čokoladu. Veliki pleh od pećnice posuti kokosom, pa vruć puding istresti preko.
- Šlag umutiti. Puding ohladiti na sobnoj temperaturi pa premazati šlagom. Rezati veličinu po želji pa posuti lješnjacima i urolati (kada se već dobro ‘skorio’). Ostaviti u frižideru da se stisne. Okus je isti kao Raffaello kuglica.