Raffaello torta bez pečenja: Desert koji je esencija okusa ljeta

Najbolji i najjednostavniji desert od kokosa.

Ako bilo koji okus vežemo uz ljeto, onda je to okus kokosa. Kokos, njegova intenzivna, a opet osvježavajuće slatka aroma, njegove mrvice i bijela boja u trenutku nas u mašti imaju moć transportirati u tropske krajeve pa nije ni čudo da ljeti obožavamo svaki oblik deserta u kojem je glavna zvijezda među sastojcima – upravo kokos!

Od slavnih Raffaello kremastih kuglica pa sve do sladoleda koji imitiraju taj okus i Raffello cheesecakea – diljem svijeta mogu se pronaći brojne inačice tog omiljenog slatkiša, a mi vam u nastavku također donosimo jedan recept koji bi itekako trebao zadovoljiti svakog pravog ljubitelja kokosa. Radi se o sirovoj Raffaello torti za koju ne trebate paliti pećnicu, već je samo dobro ohladiti prije posluživanja.

Hladna, slatka i osvježavajuća, ova ultimativna kokos gastro senzacija esencija je svega što volimo kod ljetnih deserata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Klaudia Kruk 🌻 (@shethinksthatsheknows)

Raffaello torta 

Sastojci: 

  • 500 g digestive keksa
  • 400 ml šlaga
  • 400 g mascarpone sira
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g kokosa (suhog, u mrvicama)
  • 200 g bijele čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 veći limun (samo naribana kora)

Postupak pripreme: 

  • U lonac stavite pola od ukupne količine kokosa i sve zatim prelijte s 4-5 žlica mlijeka. Stavite lonac na slabu vatru i nakon 4-5 minuta podgrijavanja, kada se kokos malo zagrije, maknite lonac s vatre i ostavite da se kokos ohladi. Zatim ga ocijedite i protisnite kroz sito, jer ćete na taj način dobiti intenzivniji okus kokosa.
  • U zdjeli zatim pomiješajte mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu. Zatim dodajte smjesi natopljeni kokos, vaniliju i koricu limuna. U posebnoj posudi izradite šlag i dodajte ga smjesi s mascarpone sirom te sve zajedno dobro promiješajte. Trebate dobiti glatku smjesu.
  • Nakon što vam je krema gotova, počnite slagati svoju tortu. Prvo kalup za tortu okruglog oblika prekrijte papirom za pečenje, a svaki od keksa pojedinačno umočite u malo mlijeka i zatim ih rasporedite po dnu kalupa. Premažite poslagane kekse slojem kreme od mascarpone sira i bijele čokolade te zatim ponavljajte postupak sve dok vam ne ponestane keksa, odnosno kreme. Na sam vrh torte dodajte šlag i pospite ga mrvicama kokosa, a savjetujemo vam da svoju tortu dodatno ukrasite i Raffaello kuglicama.
  • Prije posluživanja, tortu je potrebno dobro ohladiti na najmanje osam sati, a najbolje je da odstoji cijelu noć u frižideru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Torte Novi Sad (@foodmagic.by.chorba)

GastroReceptiRaffaello torta bez pečenja: Desert koji je esencija okusa ljeta

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj