Raffaello torta bez pečenja: Desert koji je esencija okusa ljeta

Najbolji i najjednostavniji desert od kokosa.

Ako bilo koji okus vežemo uz ljeto, onda je to okus kokosa. Kokos, njegova intenzivna, a opet osvježavajuće slatka aroma, njegove mrvice i bijela boja u trenutku nas u mašti imaju moć transportirati u tropske krajeve pa nije ni čudo da ljeti obožavamo svaki oblik deserta u kojem je glavna zvijezda među sastojcima – upravo kokos!

Od slavnih Raffaello kremastih kuglica pa sve do sladoleda koji imitiraju taj okus i Raffello cheesecakea – diljem svijeta mogu se pronaći brojne inačice tog omiljenog slatkiša, a mi vam u nastavku također donosimo jedan recept koji bi itekako trebao zadovoljiti svakog pravog ljubitelja kokosa. Radi se o sirovoj Raffaello torti za koju ne trebate paliti pećnicu, već je samo dobro ohladiti prije posluživanja.

Hladna, slatka i osvježavajuća, ova ultimativna kokos gastro senzacija esencija je svega što volimo kod ljetnih deserata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Klaudia Kruk 🌻 (@shethinksthatsheknows)

Raffaello torta 

Sastojci: 

  • 500 g digestive keksa
  • 400 ml šlaga
  • 400 g mascarpone sira
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g kokosa (suhog, u mrvicama)
  • 200 g bijele čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 veći limun (samo naribana kora)

Postupak pripreme: 

  • U lonac stavite pola od ukupne količine kokosa i sve zatim prelijte s 4-5 žlica mlijeka. Stavite lonac na slabu vatru i nakon 4-5 minuta podgrijavanja, kada se kokos malo zagrije, maknite lonac s vatre i ostavite da se kokos ohladi. Zatim ga ocijedite i protisnite kroz sito, jer ćete na taj način dobiti intenzivniji okus kokosa.
  • U zdjeli zatim pomiješajte mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu. Zatim dodajte smjesi natopljeni kokos, vaniliju i koricu limuna. U posebnoj posudi izradite šlag i dodajte ga smjesi s mascarpone sirom te sve zajedno dobro promiješajte. Trebate dobiti glatku smjesu.
  • Nakon što vam je krema gotova, počnite slagati svoju tortu. Prvo kalup za tortu okruglog oblika prekrijte papirom za pečenje, a svaki od keksa pojedinačno umočite u malo mlijeka i zatim ih rasporedite po dnu kalupa. Premažite poslagane kekse slojem kreme od mascarpone sira i bijele čokolade te zatim ponavljajte postupak sve dok vam ne ponestane keksa, odnosno kreme. Na sam vrh torte dodajte šlag i pospite ga mrvicama kokosa, a savjetujemo vam da svoju tortu dodatno ukrasite i Raffaello kuglicama.
  • Prije posluživanja, tortu je potrebno dobro ohladiti na najmanje osam sati, a najbolje je da odstoji cijelu noć u frižideru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Torte Novi Sad (@foodmagic.by.chorba)

GastroReceptiRaffaello torta bez pečenja: Desert koji je esencija okusa ljeta

Tijekom menstruacije trebaš misliti samo na pokret, ne na uloške

Obavljanje bilo kakavih sportskih aktivnosti tijekom menstruacije može predstavljati izazov. Iako će bilo kakav pokret zapravo olakšati bolove i nelagodu koju neke žene osjećaju...

Facebook

100,860FanovaLajkaj