Recept za mini “krafne” punjene Nutellom koje su lagane kao pero

Recept za najmekanije krafne na svijetu...

Bomboloni ili talijanske mini krafne često nose epitet slastice koja je mekana kao perce i nestaje u sekundi! Tradicionalno se pune kremom od vanilije koju ćemo ovaj put zamijeniti obožavanom Nutellom, a posipaju se kristal šećerom (za razliku od naših tradicionalnih koje se posipaju šećerom u prahu). Vjerujte nam, ovo je recept kojem ćete se vraćati i vraćati kada vas uhvati želja za slatkim!

Što vam je potrebno?

A post shared by Dukes of Dough (@dukesofdough) on

  • 200 ml mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 6g instant kvasca
  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • ribana korica jednog limuna ili naranče
  • 3 žumanjka
  • (ulje za prženje, šećer, Nutella)

Priprema:

A post shared by Dukes of Dough (@dukesofdough) on

Mlijeko zagrijte i u njega dodajte šećer i kvasac te ga ostavite 15-ak minuta. Pomiješajte dvije vrsta brašna, nadodajte prstohvat soli i po želji ribanu koricu jednog limuna ili naranče, nadodajte i ulje te tri istučena žumanjka. U to dodajte mlijeko i sve mijesite 10 do 15 minuta. Tijesto podijelite na kuglice (kuglica neka bude teška otprilike 30 grama i ispast će vam 30 kuglica). Kuglice posložite na krpu koju ste posuli brašnom, prekrijte ih drugom krpom i tako ih ostavite da rastu po 20 minuta sa svake strane.

Pržite ih u zagrijanom ulju sa svake strane i kada poprime zlatnu boju, gotove su! Izvadite ih na ubrus koji će upiti višak ulja te ih napunite Nutellom. Preporuka je da se jedu tople i ne ostavljaju za sljedeći dan, ali teško da će se to uopće dogoditi!

GastroReceptiRecept za mini "krafne" punjene Nutellom koje su lagane kao pero

Facebook

99,687FanovaLajkaj