Recept za prefinu domaću Lino Ladu morate uvrstiti u svoj repertoar

Ako još niste isprobali domaće verzije čokoladnih namaza, sada je pravo vrijeme da ih iskušate...

Dok čekamo hladnije dane koji su nam svima pomalo izgovor da malo više uživamo u slatkišima i poslasticama, možda je baš sada pravo vrijeme da iskušate neke nove recepte. Čokoladni namazi poput omiljene Nutelle i Lino Lade ne samo da su ukusni samostalno ili što se kaže “na žlicu” već će biti odličan dodatak palačinkama i brojnim kolačima. No jeste li znali da zapravo jako jednostavno možete spremiti domaću verziju? Recept vas čeka u nastavku!

 

Što vam je potrebno?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RAWMIO (@rawmiochocolate) on

  • 200 ml vode
  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g kokosovog ulja
  • 200 g mlijeka u prahu
  • 100 g lješnjaka
  • 2-3 žlice kakaa u prahu

 

Priprema

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bronwyn | Crumbs & Caramel (@crumbs.and.caramel) on

Za početak zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i lješnjake popržite 10-ak minuta. Oljuštite ih i sameljite te ih mutite štapnim mikserom toliko dugo dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

U posudu stavite vodu, šećer, vanilin šećer i ekstrakt vanilije, stavite na vatru i miješajte dok se sve ne rastopi. Kada se malo ohladi, dodajte smjesu od lješnjaka i dobro promiješajte. Zatim nadodajte mlijeko u prahu i kokosovo ulje (kosokovo ulje možete zamijeniti bilo kojom drugom vrstom masti, primjerice maslac će isto funkcionirati) i sve zajedno dobro izmiješajte.

Odvojite polovicu smjese i u nju stavite kakao pa još jednom dobro promiješajte. Dok je smjesa topla i tekuća sipajte istovremeno obje smjese u staklenku, svaku sa svoje strane, i stavite u frižider na hlađenje.

Gastro Recepti Recept za prefinu domaću Lino Ladu morate uvrstiti u svoj repertoar

Kako pravno zaštititi kreativni rad? Dvije hrvatske poduzetnice prepričale su svoja iskustva

Prošli tjedan odlučila sam otvoriti Pandorinu kutiju svih kreativaca i ljudi koji žive od intelektualnog rada - otvorila sam temu o ‘nekreativnim’ kreativcima. Poznavajući...

Facebook

84,841ObožavateljiLajkaj

instagram