Osim Linzera, mađarica i vanili kiflica božićni stol ne možemo zamisliti bez ukusnih raspucanaca, megapopularnih keksića koji se najčešće rade u čokoladnoj ili pak limun verziji. Hrskavi izvana, meki iznutra i neodoljivog dvobojnog izgleda, ovi keksići postali su hit proteklih godina, a sada smo pronašli i veseli blagdanski recept koji vam ih predstavlja u crvenom ruhu!
Red Velvet raspucanci
Naime, Red Velvet torta je iznimno popularan desert u SAD-u, a karakterizira ga upečatljiva boja grimizno crvenog biskvita. Istu nijansu sada možete imati i na ovim keksićima koji će se tako savršeno uklopiti u božićne interijere koji tradicionalno obiluju upravo crvenilom. Efektni, ukusni i jednostavni za pripremu, čekaju vas da ih pripremite što prije.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Red Velvet raspucanci
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 2 žlice kakao praha
- 5 grama praška za pecivo
- na vrh žličice sode
- pola žličice soli
- 115 grama maslaca
- 150 grama šećera
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica kvalitetne crvene boje za jelo
- šećer u prahu
Postupak pripreme:
- Suhe sastojke, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol pomiješajte u jednoj zdjeli. U drugoj, onoj većoj, umutite pjenasto maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i crvenu boju. Ako imate pri ruci boju za kolače u tubi za koju znate da je srednje kvalitete, dodajte dvije tube. Ako imate neku kvalitetnu boju u gelu, dovoljna će biti samo jedna žlica.
- U tekuću smjesu malo po malo dodajte suhe sastojke dok ne dobijete gusto tijesto. Ostavite u frižideru sat vremena da još malo očvrsne. Izvadite iz frižidera i oblikujte kuglice. Uvaljajte svaku obilno u šećer u prahu i postavite na pleh. Ostavite dovoljno razmaka između svake kuglice da se ne slijepe tijekom pečenja.
- Pecite na 165 °C desetak minuta. Pečene raspucance pustite da se ohlade u tepsiji nekoliko minuta, a zatim ih izvadite i ohladite do kraja.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.