Red Velvet raspucanci: Najdraži božićni keksići oduševljavaju u blagdanskom ruhu

Prava vizualna, ali i okusna poslastica!

Osim Linzera, mađarica i vanili kiflica božićni stol ne možemo zamisliti bez ukusnih raspucanaca, megapopularnih keksića koji se najčešće rade u čokoladnoj ili pak limun verziji. Hrskavi izvana, meki iznutra i neodoljivog dvobojnog izgleda, ovi keksići postali su hit proteklih godina, a sada smo pronašli i veseli blagdanski recept koji vam ih predstavlja u crvenom ruhu!

Red Velvet raspucanci

Naime, Red Velvet torta je iznimno popularan desert u SAD-u, a karakterizira ga upečatljiva boja grimizno crvenog biskvita. Istu nijansu sada možete imati i na ovim keksićima koji će se tako savršeno uklopiti u božićne interijere koji tradicionalno obiluju upravo crvenilom. Efektni, ukusni i jednostavni za pripremu, čekaju vas da ih pripremite što prije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessie Mosley (@jessiebakestreats)

Red Velvet raspucanci

Sastojci:

  • 250 grama brašna
  • 2 žlice kakao praha
  • 5 grama praška za pecivo
  • na vrh žličice sode
  • pola žličice soli
  • 115 grama maslaca
  • 150 grama šećera
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kvalitetne crvene boje za jelo
  • šećer u prahu

Postupak pripreme:

  • Suhe sastojke, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol pomiješajte u jednoj zdjeli. U drugoj, onoj većoj, umutite pjenasto maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i crvenu boju. Ako imate pri ruci boju za kolače u tubi za koju znate da je srednje kvalitete, dodajte dvije tube. Ako imate neku kvalitetnu boju u gelu, dovoljna će biti samo jedna žlica.
  • U tekuću smjesu malo po malo dodajte suhe sastojke dok ne dobijete gusto tijesto. Ostavite u frižideru sat vremena da još malo očvrsne. Izvadite iz frižidera i oblikujte kuglice. Uvaljajte svaku obilno u šećer u prahu i postavite na pleh. Ostavite dovoljno razmaka između svake kuglice da se ne slijepe tijekom pečenja.
  • Pecite na 165 °C desetak minuta. Pečene raspucance pustite da se ohlade u tepsiji nekoliko minuta, a zatim ih izvadite i ohladite do kraja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Silvija Lea Švaljek (@foodbysilvijalea)

GastroReceptiRed Velvet raspucanci: Najdraži božićni keksići oduševljavaju u blagdanskom ruhu

U Sinsayju već možete pronaći pregršt dekoracija za Uskrs

Možda je rano razmišljati od Uskrsu, barem dok ne dođe prvi dan proljeća, ali razni brendovi već polako predstavljaju svoje kolekcije uskrsnih dekoracija, a...

Uz ovacije publike Enis Bešlagić premijerno izveo autorsku predstavu s kojom uskoro stiže i u Zagreb

Dugoočekivana predstava 'Da sam ja neko', kazališnog i televizijskog glumca te prepoznatljivog regionalnog TV lica – Enisa Bešlagića, sinoć je imala svoju premijeru u Brčkom, u...

Probali smo napraviti viralnu TikTok verziju Tarte Tatin i nismo požalili

Tarte Tatin je neosporno jedan od najpoznatijih francuskih deserata – pita s lisnatim tijestom, sočnim jabukama, karamelom i ‘izokrenutog’ redoslijeda slaganja i pečenja odavno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram