Red Velvet raspucanci: Najdraži božićni keksići oduševljavaju u blagdanskom ruhu

Prava vizualna, ali i okusna poslastica!

Osim Linzera, mađarica i vanili kiflica božićni stol ne možemo zamisliti bez ukusnih raspucanaca, megapopularnih keksića koji se najčešće rade u čokoladnoj ili pak limun verziji. Hrskavi izvana, meki iznutra i neodoljivog dvobojnog izgleda, ovi keksići postali su hit proteklih godina, a sada smo pronašli i veseli blagdanski recept koji vam ih predstavlja u crvenom ruhu!

Red Velvet raspucanci

Naime, Red Velvet torta je iznimno popularan desert u SAD-u, a karakterizira ga upečatljiva boja grimizno crvenog biskvita. Istu nijansu sada možete imati i na ovim keksićima koji će se tako savršeno uklopiti u božićne interijere koji tradicionalno obiluju upravo crvenilom. Efektni, ukusni i jednostavni za pripremu, čekaju vas da ih pripremite što prije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessie Mosley (@jessiebakestreats)

Red Velvet raspucanci

Sastojci:

  • 250 grama brašna
  • 2 žlice kakao praha
  • 5 grama praška za pecivo
  • na vrh žličice sode
  • pola žličice soli
  • 115 grama maslaca
  • 150 grama šećera
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kvalitetne crvene boje za jelo
  • šećer u prahu

Postupak pripreme:

  • Suhe sastojke, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol pomiješajte u jednoj zdjeli. U drugoj, onoj većoj, umutite pjenasto maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i crvenu boju. Ako imate pri ruci boju za kolače u tubi za koju znate da je srednje kvalitete, dodajte dvije tube. Ako imate neku kvalitetnu boju u gelu, dovoljna će biti samo jedna žlica.
  • U tekuću smjesu malo po malo dodajte suhe sastojke dok ne dobijete gusto tijesto. Ostavite u frižideru sat vremena da još malo očvrsne. Izvadite iz frižidera i oblikujte kuglice. Uvaljajte svaku obilno u šećer u prahu i postavite na pleh. Ostavite dovoljno razmaka između svake kuglice da se ne slijepe tijekom pečenja.
  • Pecite na 165 °C desetak minuta. Pečene raspucance pustite da se ohlade u tepsiji nekoliko minuta, a zatim ih izvadite i ohladite do kraja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Silvija Lea Švaljek (@foodbysilvijalea)

GastroReceptiRed Velvet raspucanci: Najdraži božićni keksići oduševljavaju u blagdanskom ruhu

BIPA Pharma novi je prodajni koncept na tržištu

BIPA Pharma novi je prodajni koncept kojeg austrijski drogerijski lanac BIPA Hrvatska uvodi u svoje poslovnice na hrvatsko tržište, a namijenjen je prodaji specijaliziranih...

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram