Slatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Ovaj desert mogu pripremiti čak i oni koji nisu vični slastičarstvu.

Jedna ideja kako da si uljepšate dan je i ta da ispečete brz, lagan kolač koji će vam usrećiti nepce! To ne znači da satima trebate stajati pred pećnicom ni miješati kreme, već u pola sat pripremiti sočnu torticu, poput ove koju vam danas predstavljamo, a koja će vam poslužiti i za opuštanje i za uživanje u životu.

Ova brownie torta sočna je i izdašna, a uz dodatak sladoleda, orašastih plodova ili svježeg, proljetnog bobičastog voća bit će prava hedonistička bombica užitka. Naučite ju napraviti prema receptu u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

Sočna brownie torta

Sastojci:

  • 80 g maslaca + malo za mašćenje kalupa
  • 200 g tamne čokolade
  • 120 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 mala jaja
  • 70 g brašna
  • šaka orašastih plodova i/ili suhog voća bademi, brusnice – po želji
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 120 g tamne čokolade 70% kakaa
  • + 200 ml vrhnja za šlag
  • jagode i čokolada za ukrašavanje

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, kalup (okrugli, promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje i još ga namastite maslacem.
  • Čokoladu i maslac narežite na sitno i otopite u mikrovalnoj pećnici, vadeći i miješajući svakih 20 sekundi. Možete otopiti i na pari. U to pjenjačom umiješajte šećer i sol, jaja koja ste ranije umutili, vaniliju, te na kraju brašno – nemojte dugo miješati, samo dok se poveže.
  • Presipajte u kalup, poravnajte površinu i pecite oko 15-17 minuta. Tada provjerite čačkalicom je li pečeno – ona ne smije izaći čista već mora imati komadiće smjese na sebi (ali ne tekuću smjesu). Tada je kolač gotov i možete ga izvaditi iz pećnice.
  • Pustite da se ohladi, a zatim izvadite iz kalupa.
  • Vrhnje za šlag zavrijte gotovo do vrenja, zatim presipajte preko usitnjene čokolade. Promiješajte dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim spremite u hladnjak na 30-ak minuta.
  • Kad se smjesa počne stiskati, izmiksajte je mikserom kako biste je učinili mekšom, popust moussea. Miksajte dok se krema ne zgusne i postane svjetlija. Premažite preko brownie baze.
  • Preostalih 200 ml vrhnja za šlag izmiksajte pa premažite preo kreme. Ukrasite po želji – primjerice ribanom čokoladom i svježim jagodama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

GastroReceptiSlatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Zagrebački ScreenX otvoren uz zvjezdanu publiku i Supermana u panorami od 270 stupnjeva!

CineStar Zagreb u Branimir mingle mall-u postao je bogatiji za jedinstveno kino iskustvo – otvorena je prva ScreenX dvorana u glavnom gradu! Ovaj najinovativniji kino doživljaj današnjice, nakon...

Umirete od žeđi? Narikače će vas “oplakati” i pozvati na hidraciju

Skraćeno StudeNarikače, simbolično dolaze oplakati upravo one trenutke kada zanemarujemo vlastitu žeđ. Njihovo naricanje dolazi kao reakcija na idealne uvjete za dehidraciju – izloženost...

Glazba koja nas je oblikovala: Croatia Records slavi rođendan uz antologiju najvećih hitova svih vremena!

Croatia Records, baštinik slavne Jugotonove tradicije, već gotovo osam desetljeća djeluje kao ključna okosnica domaće glazbene industrije. Tijekom desetljeća izdali su desetke tisuće albuma, stotine hit-singlova...

Facebook

100,860FanovaLajkaj