Slatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Ovaj desert mogu pripremiti čak i oni koji nisu vični slastičarstvu.

Jedna ideja kako da si uljepšate dan je i ta da ispečete brz, lagan kolač koji će vam usrećiti nepce! To ne znači da satima trebate stajati pred pećnicom ni miješati kreme, već u pola sat pripremiti sočnu torticu, poput ove koju vam danas predstavljamo, a koja će vam poslužiti i za opuštanje i za uživanje u životu.

Ova brownie torta sočna je i izdašna, a uz dodatak sladoleda, orašastih plodova ili svježeg, proljetnog bobičastog voća bit će prava hedonistička bombica užitka. Naučite ju napraviti prema receptu u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

Sočna brownie torta

Sastojci:

  • 80 g maslaca + malo za mašćenje kalupa
  • 200 g tamne čokolade
  • 120 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 mala jaja
  • 70 g brašna
  • šaka orašastih plodova i/ili suhog voća bademi, brusnice – po želji
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 120 g tamne čokolade 70% kakaa
  • + 200 ml vrhnja za šlag
  • jagode i čokolada za ukrašavanje

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, kalup (okrugli, promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje i još ga namastite maslacem.
  • Čokoladu i maslac narežite na sitno i otopite u mikrovalnoj pećnici, vadeći i miješajući svakih 20 sekundi. Možete otopiti i na pari. U to pjenjačom umiješajte šećer i sol, jaja koja ste ranije umutili, vaniliju, te na kraju brašno – nemojte dugo miješati, samo dok se poveže.
  • Presipajte u kalup, poravnajte površinu i pecite oko 15-17 minuta. Tada provjerite čačkalicom je li pečeno – ona ne smije izaći čista već mora imati komadiće smjese na sebi (ali ne tekuću smjesu). Tada je kolač gotov i možete ga izvaditi iz pećnice.
  • Pustite da se ohladi, a zatim izvadite iz kalupa.
  • Vrhnje za šlag zavrijte gotovo do vrenja, zatim presipajte preko usitnjene čokolade. Promiješajte dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim spremite u hladnjak na 30-ak minuta.
  • Kad se smjesa počne stiskati, izmiksajte je mikserom kako biste je učinili mekšom, popust moussea. Miksajte dok se krema ne zgusne i postane svjetlija. Premažite preko brownie baze.
  • Preostalih 200 ml vrhnja za šlag izmiksajte pa premažite preo kreme. Ukrasite po želji – primjerice ribanom čokoladom i svježim jagodama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

GastroReceptiSlatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram