Sočna čoko torta od samo šest sastojaka? Može!

Ako tražite brzu, a jako ukusnu slasticu koju biste mogli pripremiti ovog vikenda imamo sjajan recept za vas.

Opće je poznato da Šveđani znaju ponešto o tome kako kvalitetno živjeti. Jedna od najsretnijih nacija na svijetu tako redovito uživa u toplini svog doma, zna cijeniti male stvari, a sudeći po receptu koji vam danas predstavljamo obožava i čokoladu.

Definicija comfort fooda za nas je vruća čokolada, no što ako ju možete spojiti s još jednim omiljenim desertom – browniesima? Upravo ta kombinacija spojena je u švedskom čokoladnom desertu Kladdkaki, torti od samo šest sastojaka. Neka vas očara njezina kremasta sredina i sočnost.

Švedska čoko torta – Kladdkaka

Sastojci:

  • 135 g maslaca
  • 55 g kakaa u prahu (plus 1 žlica)
  • 350 g šećera
  • 110 g glatkog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja lagano umućena
  • opcionalno – rum po želji

Postupak pripreme:

  • Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno kalupa za tortu obložite krugom papira za pečenje, a zatim namastite papir i ostatak kalupa. Otopite maslac u posudi srednje veličine, a zatim skinite s vatre i ostavite sa strane.
  • Maslacu dodajte kakao, šećer, brašno i vaniliju te malo promiješajte. Zatim dodajte jaja i sve zajedno promiješajte dok se dobro ne sjedine. Po želji dodajte ruma. Ulijte smjesu u kalup za torte i pecite 25 do 30 minuta dok se vrh ne ukruti, ali središte je i dalje sočno (vrh bi trebao biti čvrst, ali treba pucati pod pritiskom prsta).
  • Ostavite kolač da se ohladi u kalupu, a zatim nožem provucite između kalupa i kolača kako biste ga olabavili. Okrenite na tanjur ili stalak za kolače. Za dekoraciju pospite kakaom ili šećerom u prahu i poslužite toplo sa sladoledom ili vrhnjem.

GastroReceptiSočna čoko torta od samo šest sastojaka? Može!

Facebook

99,687FanovaLajkaj