Španjolski uštipci ili Churros - desert koji će vas osvojiti na prvu

Jolie

Recepti

Španjolski uštipci ili Churros – desert koji će vas osvojiti na prvu

Španjolski uštipci ili Churros – desert koji će vas osvojiti na prvu

Hrskava slastica s aromom cimeta!

Churrosi spadaju u omiljene slatkiše Španjolaca, uglavnom ih jedu za doručak uz šalicu kave, ali i tijekom dana uz umak od čokolade (vi slobodno iskušajte i druge opcije poput Nutelle ili džema od višanja i slično). Ovo meko i ukusno pecivo priprema se od jednostavnih sastojaka i zasigurno ga vrijedi isprobati. Recept vas čeka u nastavku:

 

Što vam je potrebno?

Tijesto

  • 250 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 3 jaja
  • ulje za prženje

Umak

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • ekstrakt vanilije

Za posipanje

  • kristal šećer
  • cimet

 

Priprema

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cocina Mexicana (@cocina_mx) on

U posudu stavite vodu, šećer, vanilin šećer, maslac i pustite da uzavre. Neka se kuha sve dok se maslac ne otopi. Potom maknite s vatre pa odjednom ubacite brašno koje ste pomiješali sa solju. Drvenom žlicom energično miješajte dok se tijesto ne krene odvajati od posude.

Sačekajte par minuta da se smjesa ohladi i konstantno miješajte da se ne uhvati korica na vrhu.

U toplo tijesto zatim trebate dodavati jedno po jedno jaje. Svako jaje dobro umiješajte i tek kad se potpuno upije u tijesto, nadodajte sljedeće. Na kraju bi tjesto trebalo biti gusto, glatko i svilenkasto. Pokrijte ga i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi.

Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom promjera jedan do dva centimetra pa ga istiskujte u duboko zagrijano ulje (ne pregrijano), prerežite ga nožem ili otkinite prstima. Početnicima će možda biti lakše da tijesto istiskuju na pobrašnjenu površinu pa onda u ulje. Nemojte pržiti više od tri do četiri trakice odjednom. Kada trakice postanu zlatno-smeđe boje gotove su, neće im trebati više od jedne minute. Izvadite ih na papirnati ručnik da se upije višak ulja i uvaljajte u smjesu šećera i cimeta.

Tradicionalno se jedu sa čokoladnim umakom; sve sastojke za umak stavite u posudu i sačekajte da se otope na laganoj vatri dok ne dobijete glatki i sjajan umak.

 




Cipele i sandale iz Manga koje su nam privukle pažnju
Preslatke šalice za kavu ili čaj pronašli smo u H&M Home liniji
Želimo sve iz Zarine nove kolekcije!
“Dating Around” – reality show koji vrijedi gledati
Koliko je važna ljubav prema sebi na svim područjima?
Ella Dvornik se udala u Las Vegasu!
Reserved predstavio novi lookbook za proljeće koji pršti retro nadahnućem
Najljepše majice za ovu sezonu stižu iz A’MARIE-a
Matija Cvek: “Inspiraciju treba isprovocirati”
Omiljeni kolač u crvenom izdanju

Pročitajte


<
Jolie preporuka