• Jolie
  • Gastro

Španjolski uštipci ili Churros – desert koji će vas osvojiti na prvu

Hrskava slastica s aromom cimeta!

Churrosi spadaju u omiljene slatkiše Španjolaca, uglavnom ih jedu za doručak uz šalicu kave, ali i tijekom dana uz umak od čokolade (vi slobodno iskušajte i druge opcije poput Nutelle ili džema od višanja i slično). Ovo meko i ukusno pecivo priprema se od jednostavnih sastojaka i zasigurno ga vrijedi isprobati. Recept vas čeka u nastavku:

Što vam je potrebno?

Tijesto

  • 250 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 3 jaja
  • ulje za prženje

Umak

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • ekstrakt vanilije

Za posipanje

  • kristal šećer
  • cimet

Priprema

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cocina Mexicana (@cocina_mx) on

U posudu stavite vodu, šećer, vanilin šećer, maslac i pustite da uzavre. Neka se kuha sve dok se maslac ne otopi. Potom maknite s vatre pa odjednom ubacite brašno koje ste pomiješali sa solju. Drvenom žlicom energično miješajte dok se tijesto ne krene odvajati od posude.

Sačekajte par minuta da se smjesa ohladi i konstantno miješajte da se ne uhvati korica na vrhu.

U toplo tijesto zatim trebate dodavati jedno po jedno jaje. Svako jaje dobro umiješajte i tek kad se potpuno upije u tijesto, nadodajte sljedeće. Na kraju bi tjesto trebalo biti gusto, glatko i svilenkasto. Pokrijte ga i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi.

Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom promjera jedan do dva centimetra pa ga istiskujte u duboko zagrijano ulje (ne pregrijano), prerežite ga nožem ili otkinite prstima. Početnicima će možda biti lakše da tijesto istiskuju na pobrašnjenu površinu pa onda u ulje. Nemojte pržiti više od tri do četiri trakice odjednom. Kada trakice postanu zlatno-smeđe boje gotove su, neće im trebati više od jedne minute. Izvadite ih na papirnati ručnik da se upije višak ulja i uvaljajte u smjesu šećera i cimeta.

Tradicionalno se jedu sa čokoladnim umakom; sve sastojke za umak stavite u posudu i sačekajte da se otope na laganoj vatri dok ne dobijete glatki i sjajan umak.

 


0/5


(0 Reviews)

Gastro Recepti Španjolski uštipci ili Churros - desert koji će vas osvojiti na prvu

povezano

Trending

Agra – indijski grad prepun lokalaca i stranaca,...

Agra, vjerojatno najposjećeniji grad u Indiji koji vrvi turistima iz svih krajeva svijeta, posjetili smo drugog dana našeg boravka u Indiji. Iako smo se...

Beauty greške u 20-ima zbog kojih ćete požaliti...

Bez obzira imate li odličnu kožu ili kožu koja je sklona nepravilnostima, pravilna njega odgodit će pojavu bora dok će neki rituali koje doživljavate...

HYPERsocks je novi hrvatski brend koji će vas...

Čarape odavno nisu što su nekoć bile, bezlični i gotovo neprimjetni komadić tkanine koji sramežljivo proviruje između ruba hlača i cipela, detalj koji kupujemo...

Ako tražite party komade, obavezno zavirite u kolekciju...

Bliži se doba godine kada svaka žena želi izgledati poput dive. Blagdansko raspoloženje se osjeća u zraku, a izlozi su prepuni ideja za neki...

Zdrave zobene palačinke od samo četiri sastojka

Nažalost, zbog ubrzanog načina života većina ljudi za doručak bira brze opcije koje je najlakše napraviti ili pojesti na putu do posla (sendviči, pahuljice...

Najfinije slatke pogačice sa svježim sirom

Peciva sa sirom mnogim su omiljena, a ukusne pogačice koje vam danas donosimo postat će vam jedne od dražih. Mekane su, brzo gotove i...

Facebook

78,494ObožavateljiLajkaj

instagram

32,3k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke

0/5 (0 Reviews)