Srcolike krafne s punjenjem od Nutelle kao savršena valentinovska slastica

Ovog mjeseca i hrana dolazi u simbolima ljubavi.

Dok smo vam prošle godine predstavili recept za srcolike keksiće za Valentinovo, ove godine pažnju smo usmjerili na krafne! Ionako je poznato da je valjača predkorizmeni mjesec kada se u našim krajevima slave maškare, a krafne jedu na svakom koraku prije korizmenog posta, pa zašto onda ne spojiti tradiciju s ljubavnom, valentinovskom tematikom?

Pronašli smo tako za vas recept za mekane krafnice u obliku srca, a koje su punjene svima omiljenim čokoladnim namazom – Nutellom. Čokolada je poznati afrodizijak pa se u ovaj tematski recept savršeno uklapa. Kako pripremiti ove ljubavne krafne zavodljivog izgleda saznajte u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Jorgensen (@emilyjorgensen5)

Srcolike krafne

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka
  • 250 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 60 g maslaca, otopljenog
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica ruma
  • naribana korica jedne naranče
  • prstohvat soli
  • 1 l ulja za prženje
  • Nutella

Postupak pripreme:

  • Prije nego počnete važno je da vam sve namirnice budu na sobnoj temperaturi. Sjetite se izvaditi ih iz hladnjaka najmanje sat vremena ranije.
  • U zdjelu za miješanje prosijajte brašno pa mu dodajte instant kvasac i dobro promiješajte. U sredini brašna napravite udubinu i u nju stavite jaje i žumanjke, mlijeko, šećer, otopljeni maslac, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve dobro pomiješajte i krenite mijesiti. Miješenje možete raditi na tradicionalan način tako da tijesto dugo tučete drvenom kuhačom ili možete sve umijesiti samostojećim mikserom s nastavkom za tijesto. Tijesto treba jako dobro umijesiti kako bi postalo glatko, sjajno i podatno. Kad je umiješeno premažite ga s malo ulja, stavite u zdjelu, pokrijte i ostavite na toplom da se digne. Trebat će mu oko sat i pol.
  • Spremno tijesto prebacite na radnu plohu koju ste lagano posipali brašnom. Ručno ga ponovo premijesite pa ga razvaljajte u pravokutnik debljine 1,5 cm. Pomoću modlice u obliku srca izrezujte srcolike krafne. Ovako izrezano tijesto malo posipajte brašnom, pokrijte krpom i ostavite da se diže još nekih 30 minuta. Ostatke tijesta ponovno zamijesite i ponovite postupak s izrezivanjem.
  • U velikom i širokom loncu zagrijte puno suncokretovog ulja pa u njemu pržite srcoliko tijesto. Svako srce pržite po 2 – 3 minute sa svake strane. Vodite računa da temperatura ulja nije previsoka i nemojte peći više od 3 komada istovremeno.
  • Pečene krafne prebacite na kuhinjski ručnik kako bi se ocijedile, a zatim ih uvaljajte u kristal šećer.
  • Kad se ohlade nadjenite ih Nutellom ili nekim vama dragim čokoladnim namazom. Najjednostavnije ih je puniti slastičarskom vrećicom s dugačkim i uskim nastavkom ili špricom.
  • Po želji, svoje krafnice možete preliti i čokoladnom glazurom ili pak ukrasiti čokoladnim mrvicama, jestivim ukrasima ili pak prrošarati rastopljenom čokoladom – kako god želite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Angel Heart Studios (@angelheartstudios)

GastroReceptiSrcolike krafne s punjenjem od Nutelle kao savršena valentinovska slastica

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj