Stiže vrijeme krafni, a mi imamo recept za one lagane, a meke iz Airfryera

Siječanj dolazi svome kraju, a s dolaskom veljače kreće i sezona krafni. Meke, izdašne i pržene u dubokom ulju, omiljena su slastica mnogima – ali i vrlo kalorična. Srećom, trenutačno svijetom vlada manija Airfryera, odnosno pripremanja hrane koju bismo inače pržili u pametnom uređaju u kojem taj tip jela možete pripremiti uz znatno manje ulja.

Smanjenjem masnoće potrebne za pripremu krafnica tako im se smanjuju i kalorije, ali ne i dobar okus – što dokazuje i recept koji vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mrvu Slađe (@mrvuslade)

Krafne iz Airfryera

Sastojci: 

  • 500 g oštrog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 50 g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 žličica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica limunove kore
  • Ulje za premazivanje Airfryera
  • Šećer u prahu za posipanje (po želji)

Postupak pripreme: 

  • U mlakom mlijeku pomiješajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se ne zapjeni. Za to vrijeme u velikoj posudi pomiješajte brašno, prstohvat soli, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte svemu zapjenjeni kvasac, jaja, otopljeni maslac i limunovu koru pa miješajte dok ne dobijete mekano, ali ne previše ljepljivo tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
  • Pokrijte posudu s tijestom čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto udvostruči, oko sat vremena.
    Nakon što je tijesto naraslo, premjestite ga na blago pobrašnjenu površinu i lagano ga premijesite. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1 cm i upotrijebite modlu ili čašu da izrežete krugove.
  • Premažite košaru Airfryera s malo ulja i stavite krafne. Obavezno ostavite malo prostora između krafni pa ih pokrijte s krpom i ostavite da odstoje još 10-15 minuta.
  • Zagrijte Airfryer na 160°C. Pecite krafne 6-8 minuta, ovisno o veličini krafni i modelu Airfryera. Krafne trebaju postati zlatno-smeđe, a unutrašnjost mora ostati mekana. Kada su krafne pečene, izvadite ih iz Airfryera i stavite na papirnate ubruse da upiju višak ulja. I na kraju, pospite krafne šećerom u prahu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KΔDI MΔDI (@foodblog__fr)

GastroReceptiStiže vrijeme krafni, a mi imamo recept za one lagane, a meke...

Facebook

100,860FanovaLajkaj