Sedmi srpnja Svjetski je dan čokolade. S obzirom da nam inače i ne treba poseban povod da bismo uživali u senzacionalnim čokoladnim desertima, ovo je idealna prilika da se zasladimo i za to još imamo i opravdanje! Ako želite obilježiti današnji dan i odati počast mnogima omiljenoj tamnosmeđoj slastici, sugeriramo vam da spojite neodoljive okuse kokosa i čokolade u jedno – i napravite ledenu bounty mousse tortu koja će vas oduševiti.
Kremasta, lagana, a opet tako neodoljivo slatka, ova prozračna torta ne traži paljenje pećnice, pa je idealan ljetni desert. Kopija finog okusa Bounty čokoladice u ovom je receptu dovedena do savršenstva. Sve detalje donosimo vam u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Bounty mousse torta
Sastojci:
Biskvit:
- 150 g ribanog kokosa (ili kokosovo brašno)
- 150 g gustog kondenziranog mlijeka
Čokoladni mousse:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 140 g crne čokolade
- 3 listića želatine
Bijeli kokos mousse:
- 200 g bijele čokolade s kokosom
- 400 ml slatkog vrhnja
- 4 listića želatine
Ukrašavanje:
- 50 ml slatkog vrhnja
- 200 g mliječne čokolade
Postupak pripreme:
- Za biskvitnu podlogu vam treba gusto kondenzirano mlijeko koje je najlakše pronaći u tubi ili limenci. Jednostavno pomiješajte naribani kokos i kondenzirano mlijeko i pritisnite tu smjesu na dno kalupa za tortu koji ste s vanjskih strana obložili pek papirom ili alu folijom. Stavite hladiti.
- Za mousse od tamne čokolade prvo 300 ml slatkog vrhnja umutite dok ne dobijete šlag. Otopite čokoladu i oboje povežite, a preostalih 100 ml ostavite sa strane. Namočite želatinu u hladnoj vodi. Kad nabubri, ubacite ju u smjesu od čokolade i zatim dodajte još komadiće čokolade i preostalih 100 ml slatkog vrhnja. Sve nježno špatulom povežite. Dobivenu smjesu nježno nanesite na podlogu od kokosa, te dobivenu tortu pažljivo stavite u hladnjak da se krema stegne.
- Istim postupkom napravite i kremu od bijele čokolade s kokosom, samo što koristite 200 g čokolade i četiri listića želatine.
- Za kraj, slatko vrhnje i izlomljenu mliječnu čokoladu zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi. Dobivenu slatku smjesu prelijte preko vrha torte i stavite ju hladiti na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite Raffaello kuglicama ili jednostavno ribanim kokosom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.