Svjetski je dan omiljene slastice – čokolade! Proslavite ga uz ovu bounty mousse tortu

Desert koji spaja omiljene nam okuse čokolade i kokosa. Tko bi tome odolio?

Sedmi srpnja Svjetski je dan čokolade. S obzirom da nam inače i ne treba poseban povod da bismo uživali u senzacionalnim čokoladnim desertima, ovo je idealna prilika da se zasladimo i za to još imamo i opravdanje! Ako želite obilježiti današnji dan i odati počast mnogima omiljenoj tamnosmeđoj slastici, sugeriramo vam da spojite neodoljive okuse kokosa i čokolade u jedno – i napravite ledenu bounty mousse tortu koja će vas oduševiti.

Kremasta, lagana, a opet tako neodoljivo slatka, ova prozračna torta ne traži paljenje pećnice, pa je idealan ljetni desert. Kopija finog okusa Bounty čokoladice u ovom je receptu dovedena do savršenstva. Sve detalje donosimo vam u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Molino Rossetto (@molinorossetto)

Bounty mousse torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 150 g ribanog kokosa (ili kokosovo brašno)
  • 150 g gustog kondenziranog mlijeka

Čokoladni mousse:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 140 g crne čokolade
  • 3 listića želatine

Bijeli kokos mousse:

  • 200 g bijele čokolade s kokosom
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine

Ukrašavanje:

  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade

Postupak pripreme:

  • Za biskvitnu podlogu vam treba gusto kondenzirano mlijeko koje je najlakše pronaći u tubi ili limenci. Jednostavno pomiješajte naribani kokos i kondenzirano mlijeko i pritisnite tu smjesu na dno kalupa za tortu koji ste s vanjskih strana obložili pek papirom ili alu folijom. Stavite hladiti.
  • Za mousse od tamne čokolade prvo 300 ml slatkog vrhnja umutite dok ne dobijete šlag. Otopite čokoladu i oboje povežite, a preostalih 100 ml ostavite sa strane. Namočite želatinu u hladnoj vodi. Kad nabubri, ubacite ju u smjesu od čokolade i zatim dodajte još komadiće čokolade i preostalih 100 ml slatkog vrhnja. Sve nježno špatulom povežite. Dobivenu smjesu nježno nanesite na podlogu od kokosa, te dobivenu tortu pažljivo stavite u hladnjak da se krema stegne.
  • Istim postupkom napravite i kremu od bijele čokolade s kokosom, samo što koristite 200 g čokolade i četiri listića želatine.
  • Za kraj, slatko vrhnje i izlomljenu mliječnu čokoladu zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi. Dobivenu slatku smjesu prelijte preko vrha torte i stavite ju hladiti na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite Raffaello kuglicama ili jednostavno ribanim kokosom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Foodology (@foodology_by_anusha)

GastroReceptiSvjetski je dan omiljene slastice - čokolade! Proslavite ga uz ovu bounty...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Aleksandra Dojčinović okupila poznata lica i najavila uzbudljivu novu sezonu

Nakon svjetski poznatih influencerica Nesrin Sanad i Lene Terlutter, naša priznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović novu je kolekciju za nadolazeće proljeće i ljeto prošli vikend najavila...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram