Tako neodoljivi: Jesenski čokoladni pužići pravi su comfort food koji podiže raspoloženje

Slatki i izgledom i okusom.

Svi volimo jesenske slastice poput pita od jabuka ili pak krušaka kuhanih u crnom vinom, a jedna od međunarodno najomiljenijih slastica jesenske gastro sezone definitivno su i popularni cimet pužići iliti cimet rolice. Slatkog oblika, ljepljivi od slatkoće i neodoljivog okusa, cimet pužići uvijek nas iznova osvoje, a sada smo ih odlučili napraviti u čokoladnoj verziji.

Bogati okus čokolade, lješnjaka i oraha u ovom receptu tvori savršenu comfort food gastronomsku rapsodiju koja će vam podignuti raspoloženje u tren oka, čak i za najkišovitijih dana. Priprema nije komplicirana, a pužići su brzo i gotovi pa je ovo sjajna opcija za sve one koji vole snackove od dizanog tijesta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bégonia Linares (@begonialinares)

Čokoladni pužići

Dizano čokoladno tijesto:

  • 350 grama brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice šećera
  • mrvicu soli
  • 1,5 dl mlijeka
  • 15 grama kvasca
  • 1 jaje
  • 75 grama otopljenog maslaca

Čokoladni nadjev:

  • 200 grama mljevenih lješnjaka ili oraha
  • 200 grama naribane jabuke ili kruške
  • 100 grama sitno sjeckane tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 žlice ruma
  • 8 žlica slatkog vrhnja ili mlijeka

Premaz:

  • 3 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica mlijeka

Postupak pripreme: 

  • Prosijati brašno i kakao. U mlakom mlijeku i žlici šećera rastopiti kvasac i ostaviti ga se aktivira. U brašnu napraviti udubinu, ubaciti u nju sve sastojke, dodati kvasac i izraditi gipko tijesto, ni tvrdo ni meko. Tijesto pokriti i ostaviti da se udvostruči.
  • Za čokoladni nadjev sve sastojke pomiješati da dobijete gustu masu koja se može namazati na tijesto. Možete birati hoćete li staviti orahe ili lješnjake te jabuke ili kruške. Za premaz također pomiješajte sve sastojke u gustu smjesu.
  • Kada se tijesto udvostručilo podijelite ga na dva dijela. Svaki dio trebate razvaljati na veličinu 40×20 cm. Namazati svaki dio sa polovinom nadjeva, ostavite rub od nekoliko centimetara, da vam se nadjev ljepše zarola.
  • Rezati rolice debljine 2, 5 cm. Složiti ih u pleh za pećenje koji ste obložili pek papirom. Ostaviti ih pola sata da se opet dignu. Peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
  • Još vruće namazati s pripremljenim namazom i ostaviti da se ohlade i osuše. Prije posluživanja ih pospite kakaom i mrvljenim lješnjacima ili orasima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aurélie B. | LILIE BAKERY (@liliebakery)

GastroReceptiTako neodoljivi: Jesenski čokoladni pužići pravi su comfort food koji podiže raspoloženje

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram