Talijanski klasik s malim pomakom: Tiramisu od pistacija popravit će svaki dan

Tiramisu je jedan od klasika talijanske kuhinje!

Ovaj desert od slojeva mekih, kavom i alkoholom natopljenih keksa, mascarpone sira i kakaa oduševljava generacijama, a tijekom godina su se pojavile različite njegove varijacije. Tako smo isprobali tiramisu s kokosom i jagodama, a sad je došlo vrijeme da se na našem stolu nađe i tiramisu od pistacija.

Kombinacija bogate kreme od pistacija, kremastog sira i keksa oduševit će vaše okusne pupoljke, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je no jednostavna. Recept donosimo u nastavku.

Tiramisu od pistacija

Sastojci:

Krema:

  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 1 ½ šalica mascarpone sira
  • 3 žlice namaza od pistacija
  • 1 šalica tučenog slatkog vrhnja
  • konjak
  • keksi/piškote

Posip:

  • kakao u prahu
  • keksi za tiramisu

Postupak pripreme:

  • Metlicom ili električnim mikserom u velikoj posudi miješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete gustu i svijetlo žutu masu, oko 3 minute. U izmiješanu masu dodajte mascarpone i namaz od pistacije da dobijete glatku smjesu.
  • U drugoj velikoj posudi umutite tučeno vrhnje dok se ne formiraju tvrdi vrhovi. Tučeno slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu od pistacija dok ne dobijete glatku smjesu.
  • U posudu za namakanje ulijte oko ½ šalice konjaka. Kekse za tiramisu na par sekundi sa svake strane namočite u konjak.
  • Kekse za tiramisu rasporedite u kalup ili u 4 čaše za porcije. Približno 1/3 prethodno pripremljene kreme rasporedite preko namočenih keksa za tiramisu. Dodajte sloj zdrobljenih pistacija. Ponovno dodajte sloj keksa za tiramisu, sloj kreme od pistacija i sloj zdrobljenih pistacija. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Neka zadnji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija.
  • Tiramisu držite na hladnom barem 4 sata prije posluživanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Recipes, bakingtips & deliciousness (@bakedbylaora)

GastroReceptiTalijanski klasik s malim pomakom: Tiramisu od pistacija popravit će svaki dan

Publika nagradila „Bumbarovo ljeto“ ovacijama

U impresivnoj atmosferi pulske Arene, u sklopu 72. Pula Film Festivala, svečano je premijerno prikazan dječji film „Bumbarovo ljeto“, novi projekt nagrađivanog redatelja Danijela Kušana. Film...

Savršen osmijeh za ljeto: Izbjeljivanje, ljuskice ili smile design – što odabrati?

U potrazi za blistavim osmijehom pred ljeto, mnogi se dvoume između profesionalnog izbjeljivanja zubi https://mbdent.com/hr/usluge/stomatologija/izbjeljivanje-zubi/ , zubnih ljuskica https://mbdent.com/hr/usluge/stomatologija/ljuskice-za-zube/  ili Digital Smile Designa (kreiranja...

Publika nagradila „Bumbarovo ljeto“ ovacijama

U impresivnoj atmosferi pulske Arene, u sklopu 72. Pula Film Festivala, svečano je premijerno prikazan dječji film „Bumbarovo ljeto“, novi projekt nagrađivanog redatelja Danijela Kušana. Film...

Facebook

100,860FanovaLajkaj