Taman za Valentinovo – recept za keksiće u obliku srca!

Jer svi znamo da ljubav ide kroz želudac.

Pred Božić smo pisali o tradicionalnim Linzer keksićima, a sad vam pak donosimo sličan recept s malim twistom. Radi se o prhkim keksima u obliku srca, s marmeladom ili pekmezom po vašem izboru. Idealna slastica za Valentinovo pred nama, zar ne?

Ove je kekse jednostavno i brzo napraviti, oni mogu trajati danima nakon što ih ispečete, a sve sastojke za njih vjerojatno već sad imate u svojoj kuhinji. Zaboravite stoga ovog vikenda na raskošne torte za koje vam treba pola dana da ih napravite, bombonijere ili table čokolada – odlučite se za pripremu ovih brzih keksića koji će vas oduševiti i okusom i izgledom, a ujedno mogu poslužiti i kao zgodan poklončić kojim ćete nekome reći koliko vam je do njega ili nje stalo.

Sastojci:

  • 185 g brašna (oštro tip 400)
  • 100 g brašna (meko tip 550)
  • 150 g šećera
  • 150 g prženih i mljevenih oraha
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 1 umućeno jaje
  • 1 žličica ostrugane limunove korice
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica klinčića u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • po potrebi, 1-2 žlice kiselog vrhnja

Postupak pripreme:

Umijesite tijesto od navedenih sastojaka, umotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku oko sat vremena. Premijesite tijesto, pobrašnite radnu podlogu, valjajte tijesto i modlicama izrezujte srdašca. Pecite ih na 160 stupnjeva – 12-13 minuta. Tijesto mora ostati svijetlo. Kad primijetite da je jedan kolačić dobio smeđi rub, izvadite kolačiće van, ohladite ih. Lijepite srdašca sa svojim najdražim džemom, pekmezom, marmeladom po izboru. Prije posluživanja pospite srdašca sa šećerom u prahu, a možete ih i prošarati s čokoladnom glazurom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Deerfields Bakery (@deerfieldsbakery)

GastroReceptiTaman za Valentinovo - recept za keksiće u obliku srca!

Facebook

99,687FanovaLajkaj