Tanjur pun jesenskih okusa uključuje tjesteninu s pancetom i kestenima!

Ako još niste probali pašte s kremama od kestena – krajnje vam je vrijeme.

Svi volimo uživati u klasičnim jesenskim specijalitetima poput juhe od buče, rižota s gljivama ili gulašima, ali ponekad nam treba i nešto malo specifičnije, posebnije – i tu na scenu dolaze kesteni. I ne, ne mislimo na obične kestene pečene u pećnici ili pak deserte od kesten pirea, već na slana jela koja uključuju bogatu, kremoznu kesten kremu. Jedno od takvih, koje se svakako isplati kušati, je i tjestenina s pancetom i kestenom.

Prirodna slatkoća kestena divno će se upotpuniti sa slanošću pancete i njezinom hrskavošću, a uz čašu bijelog vina dobit ćete predivan obrok zaokruženih okusa. Recept vas čeka u nastavku – i nije kompliciran.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

Tjestenina s kremom od kestena i pancetom

Sastojci:

  • 250 g tjestenine (najbolje tagliatelle, fettuccine ili pappardelle)
  • 150 g pancete (narezane na tanke trakice)
  • 200 g kuhanih kestena (svježi ili vakuumirani)
  • 1 manji luk (sitno nasjeckan)
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • svježi timijan ili ružmarin
  • sol i svježe mljeveni papar
  • naribani parmezan za posluživanje

Postupak pripreme:

  • Na velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte pancetu. Pržite je dok ne postane zlatna i hrskava, zatim je izvadite na tanjur obložen papirom da ostane suha i lagano se ohladi.
  • U istu tavu dodajte malo maslaca i nasjeckani luk. Pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša i postane staklast, a zatim ubacite češnjak i svježi timijan.
  • Dodajte kuhane kestene, lagano ih zgnječite vilicom i zalijte bijelim vinom. Pustite da vino ispari i da kesteni upiju sve arome, zatim dodajte vrhnje za kuhanje. Miješajte dok ne dobijete gustu, svilenkastu kremu. Ako je pregusta, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
  • Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi. Procijedite, sačuvajte šalicu vode od kuhanja i ubacite tjesteninu u tavu s kestenovom kremom. Promiješajte i pustite da se sve poveže. Dodajte malo te vode kako bi se umak bolje obavio oko tjestenine.
  • Na kraju ubacite hrskavu pancetu, dodajte svježe mljeveni papar i pospite parmezanom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chestnuts Australia (@chestnutsaustralia)

GastroReceptiTanjur pun jesenskih okusa uključuje tjesteninu s pancetom i kestenima!

Facebook

100,860FanovaLajkaj