Trend pripremanja i jedenja overnight oatsa već godinama ne prestaje biti ‘IN’. Ovakva verzija zobenih pahuljica koje tijekom noći odstoje u frižideru jako je fina, zdrava i puna vitamina i vlakana bitnih za pravilno funkcioniranje organizma, a uz dodatke poput voća, čokolade ili proteinskih prašaka može biti i jako ukusna. Ovih dana društvenim se mrežama tako širi novi hit recept za overnight oats s okusom tiramisua, nama najdražeg talijanskog deserta!
Spoj okusa kakaa, kreme od sira i kave uvijek nas osvoji, a ovog puta dolazi u formi zdravog doručka koji će vas držati sitima satima. Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tiramisu oats
Sastojci:
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 1 šalica grčkog jogurta
- 3 žlice gorkog kakaa u prahu + za dekoraciju
- 1 žlica chia sjemenki
- 3 žlice espressa
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 2 žličice meda ili agavinog sirupa
Postupak pripreme:
- U zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, kakao, chiu i sol. Zatim mješavini dodajte espresso, mlijeko, med i vaniliju (pola količine meda i vanilije sada, pola kasnije). Sve ostavite nekoliko sati da odstoji.
- Zatim napravite zdravi mascarpone miješajući grčki jogurt, ostatak vanilije i meda. U dvije staklenke ili zdjelice zatim stavite red odstajalih zobenih, a onda red kreme od grčkog jogurta. U svakoj bi porciji trebala biti po dva reda kreme i dva reda zobenih. Zadnji red neka bude krema koju na kraju dodatno posipajte s malo kakaa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.