Zelena tjestenina s kozicama u crvenom umaku jedan je od naših najomiljenijih i provjerenih recepata. Ne treba vam puno vremena za pripremiti ovo jelo, a što je najbolje, lako će ga pripraviti i oni koji se slabije nalaze u kuhinji.
Potrebno vam je:
500 g očišćenih kozica
1 konzerva nasjeckanih pelata
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
500 g zelene tjestenine
2 dcl bijelog vina
peršin
sol
papar
ljuta tucana paprika (po želji)
maslinovo ulje
Postupak:
Na maslinovom ulju kratko (2, 3 minute) poprižite kozice i stavite sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckan luk i 1 češanj češnjaka. Pirjajte kratko, a onda dodajte sjeckanu rajčicu, sol, papar i papriku (ako želite malo žešću verziju). Nakon pola sata dodajte kozice, vino, sitno nasjeckani češnjak i peršin. Pustite da kuha još 10-tak minuta. Kuhanu tjesteninu dodajte umaku i nakon pet minuta poslužite.