Tjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Ukusno i jednostavno!

Ako tražite recept za ukusno jelo za koje vam treba manje od pola sata pripreme, čitajte dalje! Naime, umak za tjesteninu u kojem glavnu ulogu imaju maslinovo ulje, češnjak i peršin jednostavan je za pripremu, a trebat će vam tek nekoliko minuta da ga pripremite. Jelo je idealno za tople ljetne dane, a što vam je sve potrebno te postupak kuhanja donosimo u nastavku.

Sastojci:

500 g špageta
7-8 žlica maslinovog ulja
5-6 češnja češnjaka
3-4 žlice peršina
sok od limuna
sir ribanac
sol
papar

Priprema:

U lonac stavite kuhati tjesteninu. U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko popržite, a zatim dodajte nasjeckani peršin i zalijte sa 1 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko prokuhajte pa dodajte sol i papar, te po želji sok od pola limuna. Umak pomiješajte s tjesteninom i posipajte sa sirom ribancem.

GastroReceptiTjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Otkrij Njemačku iz snova: Kultura, kreativnost i čarolija u srcu Europe

Njemačka turistička zajednica (German National Tourist Board) koristi ciljani tematski marketing kako bi dodatno učvrstila imidž Njemačke kao kulturno inspirirane, kozmopolitske i održive turističke...

„PJEVAMO ZA NJIH“ – Humanitarni koncert za troje mališana 11. svibnja u Tvornici kulture

U nedjelju, 11. svibnja 2025. godine, u zagrebačkoj Tvornici kulture održat će se veliki humanitarni koncert pod nazivom „Pjevamo za njih“, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje troje...

Facebook

100,860FanovaLajkaj