Tjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Ukusno i jednostavno!

Ako tražite recept za ukusno jelo za koje vam treba manje od pola sata pripreme, čitajte dalje! Naime, umak za tjesteninu u kojem glavnu ulogu imaju maslinovo ulje, češnjak i peršin jednostavan je za pripremu, a trebat će vam tek nekoliko minuta da ga pripremite. Jelo je idealno za tople ljetne dane, a što vam je sve potrebno te postupak kuhanja donosimo u nastavku.

Sastojci:

500 g špageta
7-8 žlica maslinovog ulja
5-6 češnja češnjaka
3-4 žlice peršina
sok od limuna
sir ribanac
sol
papar

Priprema:

U lonac stavite kuhati tjesteninu. U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko popržite, a zatim dodajte nasjeckani peršin i zalijte sa 1 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko prokuhajte pa dodajte sol i papar, te po želji sok od pola limuna. Umak pomiješajte s tjesteninom i posipajte sa sirom ribancem.

GastroReceptiTjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj