Tjestenina s umakom od češnjaka i peršina

Ukusno i jednostavno!

Ako tražite recept za ukusno jelo za koje vam treba manje od pola sata pripreme, čitajte dalje! Naime, umak za tjesteninu u kojem glavnu ulogu imaju maslinovo ulje, češnjak i peršin jednostavan je za pripremu, a trebat će vam tek nekoliko minuta da ga pripremite. Jelo je idealno za tople ljetne dane, a što vam je sve potrebno te postupak kuhanja donosimo u nastavku.

Sastojci:

500 g špageta
7-8 žlica maslinovog ulja
5-6 češnja češnjaka
3-4 žlice peršina
sok od limuna
sir ribanac
sol
papar

Priprema:

U lonac stavite kuhati tjesteninu. U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko popržite, a zatim dodajte nasjeckani peršin i zalijte sa 1 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko prokuhajte pa dodajte sol i papar, te po želji sok od pola limuna. Umak pomiješajte s tjesteninom i posipajte sa sirom ribancem.

GastroReceptiTjestenina s umakom od češnjaka i peršina

BIPA Pharma novi je prodajni koncept na tržištu

BIPA Pharma novi je prodajni koncept kojeg austrijski drogerijski lanac BIPA Hrvatska uvodi u svoje poslovnice na hrvatsko tržište, a namijenjen je prodaji specijaliziranih...

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram