Tko bi odolio ovom domaćem Aperol Spritz osvježavajućem sladoledu?

Ultimativna ljetna slastica.

Kao što su prošla ljeta bila u znaku gin tonica, ovo je posve obilježeno narančastim talijanskim pićem – Aperol Spritzom. Nema ljetne terase ili kafića na kojem se tijekom večeri ne može vidjeti velika čaša s žarkim napitkom i puno leda, a nakon što se zaluđenost okusom Aperola preselila i na torte, pa smo vam tako već predstavili recept za Aperol cheesecake, sada se čini se uvukla i u sladoledarnice.

Naime, na Instagramu se masovno počeo dijeliti recept za Aperol Spritz domaći sladoled, a koji savršeno utjelovljuje kremastu teksturu sladoleda i okus dragog nam koktela. Prosecco, Aperol, mineralna voda i slatke note naranče u ovom će vas sladoledu oduševiti, a jako ga je lako pripremiti.

Zašto se onda jedne večeri ne biste počastili sladoledom koji je ujedno i ukusan koktel?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Food Lover (@foodie_nancyy)

Domaći Aperol Spritz sladoled

Sastojci:

  • 0.5 šalice šećera
  • 1 žlica biljnog slatkog sirupa (okus po želji, ali bolje što neutralnije arome)
  • 200 ml prosecca
  • 300 ml gazirane vode
  • 300 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 100 ml Aperola
  • 1 žlica soka od limuna

Postupak pripreme:

Priprema ovog sladoleda jako je jednostavna, a sve što trebate napraviti je pomiješati prosecco, šećer i biljni sirup u lončiću i pustiti da sve zavrije na laganoj vatri. Povremeno smjesu miješajte sve dok se šećer posve ne otopi i nestanu grudice. Kuhajte smjesu oko 10 minuta, a potom lončić maknite s vatre te dodajte smjesi gaziranu vodu, sok od naranče, Aperol i sok od limuna. Sve dobro sjedinite sa špatulom miješajući i potom ulijte smjesu u kalup za sladoled i pustite smjesu da se dobro ohladi u frižideru. Najbolje je da odstoji preko noći ili barem 4 sata. Zatim smjesu izlijte u blender i izbjendajte ju, a potom prelijte ponovno u kalupe za sladoled na štapiće ili pak u posudu za sladoled u formi kuglica te spremite u zamrzivač. Poslužite nakon jedne noći hlađenja.

GastroReceptiTko bi odolio ovom domaćem Aperol Spritz osvježavajućem sladoledu?

Prvi smo kušali ponudu ovogodišnjeg Fuliranja!

Bit će to, najvaljuju organizatori iz kreativne agnecije Kokoš ili Jaje,  najangažiranije, najkreativnije i najrazigranije Fuliranje u njegovih 13 godina. U spoju tradicije i...

Facebook

100,860FanovaLajkaj