Ljeto i ljetne partije automatski asociramo s veselim koktelima šarenih boja i osvježavajućih okusa, no to što se više ne izležavamo ispred bazena ili mora ne znači da se moramo odreći uživanja u ukusnim koktelima.
Tijekom zimskih i jesenskih mjeseci ne treba nas rashladiti, već zagrijati, a mi smo pronašli koktele koji će učiniti upravo to. Osim što će vas oduševiti kombinacijama okusa i začina, ugrijat će vam i tijelo i dušu i definitivno vas oraspoložiti.
Dok ljeti uživamo u svježim, suptilnim okusima, zimi tako više preferiramo izažajnije alkoholne note. Votku i rum mijenjamo za viski i cider, a krastavce i latice ruža za korice naranče ili pak štapiće cimeta. Svi ovi jesenski dodaci u kombinaciji s alkoholom ugrijat će vaš organizam i za najhladnijeg i najkišovitijeg dana.
Ovi su kokteli jaki, aromatični i koncentrirani, baš kao pravi jesenski mirisi koje obožavamo. Donosimo vam tri ideje za pripremu jednostavnih, a odličnih jesenskih koktela.
Negroni
Sastojci:
- 25 ml Camparija
- 25 ml slatkog vermuta
- 25 ml džina
- 20 ml mineralne vode
- Korica naranče
- Led
Postupak pripreme:
U visoku čašu stavite led i ulijte Campari, slatki vermut i džin. Sve dobro promiješajte žlicom. U posebnu čašu stavite led, pa ga prelijte mješavinom pića i dodajte mu mineralnu vodu. Koricu naranče stisnite kako bi ispustila svoje mirisno ulje, premažite njome rub čaše i ubacite je u piće te potom poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Jesenski gin i tonik
Sastojci:
- 60 ml gina
- 120 ml tonika
- Sirup od cimeta
- Štapić cimeta
- Zvjezdasti anis
- Led
Postupak pripreme:
U shaker stavite led, dodajte mu gin i sirup od cimeta. Sve zajedno dobro promućkajte. U čašu stavite krupni ili drobljeni led, preko leda zatim izlijte piće iz shakera i dodajte mu tonik. Koktel ukrasite štapićem cimeta i zvjezdastim anisom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Koktel sa ciderom
Sastojci:
- 60 ml bourbon viskija
- 90 ml cidera od jabuke
- 1/2 žličice soka limuna
- 60 ml piva od đumbira
- Kriška jabuke, timijan i štapić cimeta
- Led
Postupak pripreme:
U shaker za koktele stavite led i prelijte ga viskijem, sokom od limuna i ciderom. Sve skupa dobro promućkajte. U čašu zatim stavite malo leda te ga prelijte pićem iz shakera. Zatim dodajte još i pivo od đumbira. Prije posluživanja ukrasite kriškom jabuke, grančicom timijana i štapićem cimeta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.