Tko kaže da se kokteli piju samo ljeti? Pronašli smo odlične jesenske alkoholne recepte koji će vas ugrijati

Zaboravi na osvježavajuće ginove s limunom, laticama i krastavcima i prigrli verzije s cimetom, viskijem i ciderom!

Ljeto i ljetne partije automatski asociramo s veselim koktelima šarenih boja i osvježavajućih okusa, no to što se više ne izležavamo ispred bazena ili mora ne znači da se moramo odreći uživanja u ukusnim koktelima.

Tijekom zimskih i jesenskih mjeseci ne treba nas rashladiti, već zagrijati, a mi smo pronašli koktele koji će učiniti upravo to. Osim što će vas oduševiti kombinacijama okusa i začina, ugrijat će vam i tijelo i dušu i definitivno vas oraspoložiti.

Dok ljeti uživamo u svježim, suptilnim okusima, zimi tako više preferiramo izažajnije alkoholne note. Votku i rum mijenjamo za viski i cider, a krastavce i latice ruža za korice naranče ili pak štapiće cimeta. Svi ovi jesenski dodaci u kombinaciji s alkoholom ugrijat će vaš organizam i za najhladnijeg i najkišovitijeg dana.

Ovi su kokteli jaki, aromatični i koncentrirani, baš kao pravi jesenski mirisi koje obožavamo. Donosimo vam tri ideje za pripremu jednostavnih, a odličnih jesenskih koktela.

Negroni

Sastojci:

  • 25 ml Camparija
  • 25 ml slatkog vermuta
  • 25 ml džina
  • 20 ml mineralne vode
  • Korica naranče
  • Led

Postupak pripreme:

U visoku čašu stavite led i ulijte Campari, slatki vermut i džin. Sve dobro promiješajte žlicom. U posebnu čašu stavite led, pa ga prelijte mješavinom pića i dodajte mu mineralnu vodu. Koricu naranče stisnite kako bi ispustila svoje mirisno ulje, premažite njome rub čaše i ubacite je u piće te potom poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PiljarPhotography (@piljar_photography)

Jesenski gin i tonik

Sastojci:

  • 60 ml gina
  • 120 ml tonika
  • Sirup od cimeta
  • Štapić cimeta
  • Zvjezdasti anis
  • Led

Postupak pripreme:

U shaker stavite led, dodajte mu gin i sirup od cimeta. Sve zajedno dobro promućkajte. U čašu stavite krupni ili drobljeni led, preko leda zatim izlijte piće iz shakera i dodajte mu tonik. Koktel ukrasite štapićem cimeta i zvjezdastim anisom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Barman Academy (@barman_academy)

Koktel sa ciderom

Sastojci:

  • 60 ml bourbon viskija
  • 90 ml cidera od jabuke
  • 1/2 žličice soka limuna
  • 60 ml piva od đumbira
  • Kriška jabuke, timijan i štapić cimeta
  • Led

Postupak pripreme:

U shaker za koktele stavite led i prelijte ga viskijem, sokom od limuna i ciderom. Sve skupa dobro promućkajte. U čašu zatim stavite malo leda te ga prelijte pićem iz shakera. Zatim dodajte još i pivo od đumbira. Prije posluživanja ukrasite kriškom jabuke, grančicom timijana i štapićem cimeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jay & Leah|Cocktails & Travel (@gastronomcocktails)

GastroReceptiTko kaže da se kokteli piju samo ljeti? Pronašli smo odlične jesenske...

Facebook

99,687FanovaLajkaj