today-is-a-good-day

Tko može odoljeti ljutim pilećim krilcima?

Jednostavno i ukusno!

Pileća krilca odličan su izbor čak i za početnike u kuhinji jer je priprema jednostavna, a ne oduzima ni previše vremena. Varijacija postoji bezbroj, a mi smo se ovaj put odlučili za ljutu verziju koju možete poslužiti uz pečeni krumpir i razne umake. Ako želite umakom ublažiti okus, birajte one od svježeg sira i kiselog vrhnja jer će neutralizirati ljute začine.

Potrebno vam je:

1 kg pilećih krilaca
3 žlice sojinog umaka
1 žlica tabasco čili umaka
2 žlice meda
1 žličica tucane ljute paprike
2 režnja češnjaka
1 limun
vlasac
sol

Postupak:

U zdjeli pomiješajte sojin umak, tabasco, med, tucanu papriku, sitno nasjeckani češnjak, limunov sok i nasjeckani vlasac. U marinadu stavite zasoljena pileća krilca i ostavite ih da odstoje u hladnjaku minimalno sat vremena. Zagrijte pećnicu na 200 C, krilca stavite u nauljeni pleh i pecite 30 do 40 minuta. Za vrijeme pečenja, krilca povremeno okrenite.

GastroReceptiTko može odoljeti ljutim pilećim krilcima?

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram