Torta od mrkve je klasik na uskrsnom stolu: Pripremamo ju po ovom provjerenom receptu

Blagdanska slastica kojoj ne možemo odoljeti.

Osim šunke, sira i vrhnja, mladog luka, rotkvica i neizostavnih jaja, za Uskrs se volimo počastiti i pokojim finim desertom. Blagdani su uvijek prilike da sebi i najmilijima pripremimo pravu gozbu i počastimo se svim delicijama koje inače ne pripremamo svakog dana – a za Uskrs je to često torta od mrkve. Tipičan američki carrot cake odavno je ušao na jelovnike Hrvata, a danas torte od mrkve pripremamo u brojnim verzijama – ova koju vam predstavljamo u nastavku nam je najdraža.

Sadrži kremastu bijelu čokoladu, sočan biskvit, zdravu mrkvu i naranču – za kick svježine. Uz to je meka i prozračna te nimalo teška, a kako ju možete ukrasiti malim zečićima ili pak ukrasnim mrkvicama, odlično će se uklopiti u uskrsnu stilsku tematiku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentina Alborino (@deliziosetentazionidivale)

Sočna torta od mrkve i bijele čokolade

Sastojci:

  • 340 g mrkve oguljene i naribane na sitno
  • 100 g badema mljevenih ili sitno sjeckanih
  • 260 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 i ½ žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 i ½ žličica cimeta
  • 4 jaja
  • 240 ml ulja
  • 2 žličice arome vanilije
  • 400 g krem sira
  • 300 g bijele čokolade otopljene
  • ribana korica 1 naranče

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kalup premažite maslacem i donju površinu obložite papirom za pečenje.
  • Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu (ili sitno sjeckanu) i nasjeckane ili mljevene bademe.
  • Smjesu izlijte u kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite 40-45 min. na 180 °C (provjera čačkalicom, ako izađe čista, biskvit je gotov). Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.
  • Za kremu otopite bijelu čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Krem sir pomiješajte s ribanom narančinom koricom. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro pomiješajte.
  • Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa. Prerežite ga na pola pa donju polovicu premažite s pola kreme. Stavite gornju polovicu pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji. Ohladite, no 30 min prije rezanja izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu.

GastroReceptiTorta od mrkve je klasik na uskrsnom stolu: Pripremamo ju po ovom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj