Trostruki čokoladni užitak: Mousse torta u slojevima koja oduševljava

Može li zasitnije i ukusnije od ovoga?

Ako ste s pečenjem božićnih keksića završili te tražite gastro inspiraciju za glavnu zvijezdu blagdanskog stola – došli ste na pravo mjesto. Naime, danas vam donosimo recept za sočnu tortu koja kombinira mekani biskvit od kakaa i čak tri različita pjenasta moussea od tamne, mliječne i bijele čokolade. Uz dodatak čokoladnih mrvica na vrhu, ova je torta apsolutna kraljica deserata, a s obzirom da je zasitna i vrlo kalorična rekli bismo i da je savršen odabir za ove blagdanske dane kada ionako nitko ne broji kalorije pojedene na božićnim slavljima. Opustimo se i uživajmo, u svim sretnim trenucima Božića, ali i u ovoj torti za kojuvam recept donosimo u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Choklad (@choklad.cakes)

Triple čoko mousse torta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 40 g kakaa
  • 50 g maslaca

Za mousse:

  • 200 g čokolade (tamne, mliječne i bijele)
  • 2 jaja
  • 150 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  • Najprije pripremite biskvit tako što ćete izraditi jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Brašno, prašak za pecivo i kakao umiješajte u smjesu špatulom te na kraju umiješajte i otopljeni maslac.  Smjesu za biskvit izlijte u okrugli kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.
  • Kada se biskvit ohladi, pripremite mousse od tamne čokolade. Čokoladu rastopite na pari te pomiješajte sa žumanjcima. Nastavite kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.  Bjelanjke izradite pomoću miksera te ih špatulom pažljivo umiješajte u smjesu čokolade i jaja.  Vrhnje za šlag izradite u pjenasti šlag te ga pažljivo umiješajte u čokoladnu smjesu. Mousse pomoću žlice rasporedite po biskvitu i ostavite u hladnjaku minimalno sat vremena.
  • Dok se prvi sloj moussea hladi, pripremite mousse od mliječne čokolade po istom postupku te ga rasporedite preko moussea od tamne čokolade i ostavite da se ohladi još sat vremena.  Na kraju pripremite mousse od bijele čokolade, rasporedite ga na tortu i tortu ostavite da se ohladi minimalno tri sata u hladnjaku, a najbolje preko noći. Prije posluživanja mousse tortu posipajte kakaom ili mrvicama čokolade i uživajte.
GastroReceptiTrostruki čokoladni užitak: Mousse torta u slojevima koja oduševljava

Facebook

100,860FanovaLajkaj