Nakon što je nekoliko godina svima omiljeno alkoholno piće bilo gin, sada je to neosporno talijanski Aperol, gorkasto piće koje u kombinaciji s dodacima postaje okus ljeta. Njegova jarka narančasta boja čini ga dodatno privlačnim, a ove godine klasični Aperol Spritz nećemo piti samo na pool partyjima ili u noćnim izlascima, već ćemo ga i jesti u formi osvježavajućih deserata!
Jedan od njih, a za koji vam u nastavku donosimo recept je Aperol Spritz Panna Cotta – neodoljiva slastica punog okusa i kremaste teksture. Lako ju se priprema, a oduševit će sve ljubitelje ovog pića.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Aperol Spritz Panna Cotta
Sastojci:
- 480 grama gustog vrhnja
- 100 grama granuliranog šećera
- 6 grama želatine u prahu
- 60 grama hladne vode
- 5 grama ekstrakta vanilije
- 60 grama Aperol likera
- Listići mente
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte čvrsto vrhnje i šećer pa sve zajedno stavite na srednje jaku vatru i miješajte dok se šećer ne otopi. Pustite smjesu da zavrije, a zatim je maknite s vatre.
- U maloj zdjelici pospite želatinu hladnom vodom i ostavite oko 5 minuta da omekša. Nakon što je želatina omekšala dodajte je u toplu smjesu vrhnja i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i Aperol i miješajte dok se smjesa u potpunosti ne sjedini.
- Ulijte smjesu u desertne čaše ili zdjelice te ih ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Prije posluživanja svaku Panna Cottu ukrasite svježim listićima mente i poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.